Nieuws Vlaams Brabant Vijftig jobs bedreigd bij Vinçotte in Vilvoorde

Vijftig jobs bedreigd bij Vinçotte in Vilvoorde

Vijftig jobs bedreigd bij Vinçotte in Vilvoorde

vincotteBij het inspectie- en certificatiebedrijf Vinçotte wordt gevreesd voor zwaar banenverlies. “In Vilvoorde staan vijftig jobs op de helling. In het totaal zijn minstens 850 banen bedreigd. Dit wordt een hakbijloperatie zonder enige noodzaak”, zegt Geertje Troch, secretaris van LBC. Het bedrijf is financieel gezond en heeft door de structuur geen aandeelhouders.

Bij het inspectiebedrijf werken 1.700 mensen en nog eens duizend in buitenlandse vestigingen. Volgens de vakbonden staan in de buitenlandse vestigingen 800 banen op de helling en in eigen land 50. Die laatste jobs zouden sneuvelen in de laboratoria, waar geen plaats meer voor is binnen het bedrijf.

“We vrezen voor nog meer banenverlies in de toekomst”, stelt Troch. “De nieuwe algemeen directeur Marco Croon heeft een verleden als saneerder.” Er werd ook een nieuwe personeelsdirecteur aangesteld. Alle cao’s worden herbekeken en het bedrijf werkt aan een nieuw masterplan.

In Vilvoorde zijn naast de laboratoria ook de afdelingen asbestcontroles en bodeminspectie gedoemd om te verdwijnen. Op welke manier is nog de vraag. De directie van het inspectiebedrijf zegt naar de meest geschikte oplossing te zoeken. Bijvoorbeeld door een verkoop. De afdelingen huizen in een gebouw op de Everest-kantorensite.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.