Nieuws Vlaams Brabant Vinci biedt personeel perspectieven

Vinci biedt personeel perspectieven

CEO Marc Lemaire van Vinci Energies Belgium.

Vinci biedt personeel perspectieven

EVERE- VINCI Energies in België heeft van technologiefederatie Agoria het label ‘Employer ready for the future of work’ ontvangen. Het label is de erkenning voor het engagement dat VINCI Energies aangaat om zijn personeelsbeleid aan te passen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen. Zo bewijst VINCI Energies ook dat het een duidelijk plan heeft en maatregelen treft om haar mensen een mooie toekomst te garanderen, maar ook nieuwe medewerkers een visie op lange termijn voor te leggen.

Uit de recente studie ‘Shaping the future of work’ van technologiefederatie Agoria, blijkt dat tegen 2030 zo’n 4,5 miljoen werknemers zich zullen moeten bijscholen om hun baan op langere termijn te behouden. Zonder maatregelen raken tegen dan zo’n 541.000 vacatures niet ingevuld.

Daarom creëerde Agoria het ‘Be The Change’-charter, dat bedrijven een houvast, perspectieven maar ook engagementen moet aanreiken voor de komende jaren. Bedrijven die het charter onderschrijven en aantonen dat ze hun personeelsbeleid kunnen aanpassen aan de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen, worden beloond met het ‘Employer ready for the future of work’-label.

VINCI Energies in België ging in 2020 dit engagement aan en ontvangt nu het label. “De studie van Agoria toont aan dat tegen 2030 niet alleen veel functies zullen verdwijnen maar ook dat er nieuwe competenties zullen nodig zijn om nieuwe functies in te vullen”, vertelt Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies in België. “Dit zal ook betekenen dat veel profielen zich zullen moeten om- of bijscholen. Voor ons is dit de kern van onze deelname. Met dit label tonen we aan dat VINCI Energies een plan heeft en acties heeft ondernomen om onze mensen onder meer door opleidingen een mooie toekomst te blijven bieden enerzijds, en nieuwe medewerkers een langetermijnvisie te kunnen voorleggen anderzijds.”

In het ‘Be The Change’-charter schuift Agoria tien engagementen naar voor waarbij de deelnemende bedrijven er 3 dienen aan te gaan om hun hr-beleid beter af te stemmen op de arbeidsmarkt van de toekomst. VINCI Energies in België selecteerde er echter vier van en toonde het afgelopen jaar aan dat die engagementen effectief werden gerealiseerd.

Bij Vinci in België werken meer dan 2.700 personeelsleden.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Evere
Evere

Pluim op de hoed: WeWork werkt

EVERE - Iris, het facilitaire en industriële dienstverleningsbedrijf uit Evere, heeft de Corporate IT Award 2020 gewonnen met de oplossing… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer