vincotte

Vinçotte sluit zich aan bij internationale groep

VILVOORDE - Inspectie-, controle- en certificatiebedrijf Vinçotte, met hoofdzetel aan de Leuvensesteenweg in Vilvoorde, sluit zich aan bij de internationale Kiwa Groep.

Door hun krachten te bundelen, zetten Kiwa en Vinçotte samen een stap om een one-stop-shop voor Testing, Inspectie en Certificatiediensten (TIC) te vormen, die klanten wereldwijd kan ondersteunen met een breder pakket aan diensten. De sector maakt wereldwijd een ongekende ontwikkeling door. Deze ontwikkeling wordt  gekenmerkt door de opkomst van nieuwe werkterreinen en nieuwe vaardigheden (cybersecurity, hernieuwbare energie, enz.), de digitale transitie (nieuwe soorten apparatuur die moet worden geïnspecteerd, nieuwe inspectietechnieken, online en in realtime) en een fenomeen van concentratie van industriële spelers dat het concurrentie landschap aanzienlijk verandert.

Werkgelegenheid en organisatiestructuur

Vinçotte zal zijn werkgelegenheidsniveau (2.000 personen) en zijn kennis- en beslissingscentra behouden, en zal ook over de nodige middelen beschikken om zijn digitale transformatie voort te zetten binnen de Kiwa groep. Het merk en de diensten van Vinçotte zullen behouden blijven en worden aangeboden aan nieuwe internationale markten via het Kiwa-netwerk. De organisatiestructuur en het management van Vinçotte zal ongewijzigd blijven.

Toonaangevende speler 

“De keuze om de krachten te bundelen met Kiwa werd ingegeven door een gemeenschappelijke wens om een toonaangevende speler op het internationale toneel naar voren te brengen en tegelijkertijd te profiteren van de voordelen van elk van de twee onderdelen. Het bereikte akkoord voorziet dus enkel in positieve synergieën. Dit is de beste garantie voor een welvarende toekomst voor twee bedrijven die, naast hun DNA, dezelfde industriële ambitie delen”, zegt Luc Lallemand, voorzitter van de Stichting Vinçotte, enige aandeelhouder van de groep Vinçotte.

Belgische Mededingingsautoriteit 

De transactie moet wel nog goedgekeurd worden door de Belgische Mededingingsautoriteit. In het voorjaar van 2022 wordt een beslissing verwacht.

Kiwa 

Kiwa is een onafhankelijk, wereldwijd opererend bedrijf op het gebied van testen, inspectie en certificering (TIC). De kernactiviteiten van Kiwa worden ondersteund en versterkt door (strikt gescheiden) training, consultancy en dataservices. Kiwa (onderdeel van SHV family of companies)  heeft meer dan 5.500 medewerkers in dienst in kantoren in meer dan 35 landen in Europa, Azië-Pacific, Noord- en Latijns-Amerika.