Nieuws Vlaams Brabant Vinea uit Gooik scoort met mousserende wijn

Vinea uit Gooik scoort met mousserende wijn

Vinea uit Gooik scoort met mousserende wijn

vineaVinea Wine Consulting & Trading pakte goud in het Proefschrift Wijnconcours, een jaarlijkse Belgisch-Nederlandse competitie. De zaak uit Gooik drong met elf wijnen door tot in de finale met 250 soorten, geselecteerd uit meer dan 3.000 creaties. “Kers op de taart was de prijs van mousserende wijn van het jaar tot 15 euro”, zegt Eva Grootvriendt van Vinea.

The Wine & Food Association organiseert jaarlijks het Proefschrift Wijnconcours. “Een wijn van het jaar is in de prijscategorie de beste die door Nederlandse en Belgische importeurs op de markt wordt aangeboden”, zegt Kyra Van Lissum, coördinatrice proeverijen. “Sommeliers en particulieren weten dat en kijken uit naar de bekendmaking van de resultaten.”

“Bijna 500 uur werd er geproefd, geargumenteerd en gediscussieerd door ons professionele team. De uiteindelijke aanwijzing van de winnende wijnen gebeurt pas na een dag intensief proeven door de Nederlands-Belgische jury. De kwaliteit van de inzending is bovengemiddeld. Alleen de allerbeste wijnen in hun soort en categorie maken een kans. “Het concours zet elk jaar een trend neer. Wat wil de sommelier of consument graag drinken in 2017?”

Vinea haalde met elf wijnen de finale, waaronder zes witte en vier rode. De prijs van mousserende wijn van het jaar tot 15 euro haalde het met Vouvray Méthode Traditionelle van Christophe Boutet.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Diest, Holsbeek
Diest

3 falingen

HOLSBEEK/TREMELO/DIEST - De ondernemingsrechtbank van Leuven heeft 3 bedrijven failliet verklaard.  Lees meer

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.