Nieuws Vlaams Brabant Vinobelga legt wijngaard aan in abdij van Keizersberg

Vinobelga legt wijngaard aan in abdij van Keizersberg

Vinobelga legt wijngaard aan in abdij van Keizersberg

keizersbergVinobelga gaat een wijngaard aanleggen op de zuidflank van de abdijsite van de Keizersberg in Leuven. De bvba Daems&Zn sloot hierover een akkoord met Abdij Keizersberg en de stad Leuven die de site in 2008 voor 99 jaar in erfpacht nam.

Met het initiatief van Rik Daems wordt een historische traditie van wijnbouw op deze locatie in ere hersteld. De oudste gegevens over wijnbouw op deze plaats dateren van 1121 toen de toenmalige hertog Godfried op de zuidhelling van de toenmalige burcht op de Keizersberg een wijngaard liet aanplanten.

Diverse gravures van de abdijsite tonen een kleine wijngaard op dezelfde locatie als die Daems opnieuw wil beplanten. Vinobelga werd in 1972 door vader Jos Daems opgericht en is een van de pioniers van de hedendaagse wijnbouw in het Hageland.

De stad Leuven stelt Daems voor dertig jaar een stuk grond van 7.000 vierkante meter ter beschikking op de plaats waar zich momenteel een grasveld bevindt met enkele oude fruitbomen. Naast de aanleg van een volwaardige wijngaard voor de productie van een traditionele Leuvense wijn wil Leuven ook dat er op een perceel van 1.671 vierkante meter een toeristisch-educatieve aanplanting gebeurt. Dat moet een soort toonwijngaard worden waarin het publiek kan kennismaken met verschillende druivensoorten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.