Nieuws Vlaams Brabant Virtuele vakbondsactie aan deuren IBM Brussel

Virtuele vakbondsactie aan deuren IBM Brussel

credit: DPA.

Virtuele vakbondsactie aan deuren IBM Brussel

HAREN – De vakbonden bij het IT-bedrijf IBM in Brussel, waar 196 banen bedreigd zijn, plannen vandaag een nieuwe, virtuele actie aan de deuren van het bedrijf in Haren (Brussel). 

De vakbonden organiseren vandaag een virtuele steunactie, gevolgd door een webinar over de loon- en werkvoorwaarden aan de deuren van IBM langs de Bourgetlaan in Haren. In de namiddag is er een livestream van de actie voorzien.

Uitbreiding beslissingsbevoegdheid 

De bonden zijn er onder andere niet over te spreken dat de directie van IBM “nog steeds niet wil of mag meewerken aan een sociaal plan”. Tijdens een onderhoud dinsdag stelden ze naar eigen zeggen vast dat “de directie op dezelfde positie blijft die de eerdere verzoening liet mislukken. “Indien de houding van de directie niet wijzigt, sturen wij tegen het einde van deze week een brief naar de Europese en Amerikaanse directie van IBM. In die brief zullen wij met aandrang vragen om de beslissingsbevoegdheid van de Country General Manager van IBM in België uit te breiden”, aldus de bonden.

Sociaal plan 

Het Amerikaanse IT-bedrijf kondigde begin november vorig jaar een groot herstructureringsplan aan, waardoor in België 196 banen op de helling staan. De directie sloot in april eenzijdig de eerste fase van de wet-Renault af, waardoor ze vanaf 19 mei tot ontslagen zou kunnen overgaan. Maar die datum is een maand verschoven, na een procedure die de bonden voerden bij de Brusselse arbeidsbemiddelaar Actiris. De vakbonden vragen een sociaal plan dat niet alleen goede vertrekvoorwaarden bevat voor de werknemers die de directie wil ontslaan, maar ook garanties voor de werknemers die aan de slag zullen blijven bij IBM of bij Kyndryl, een nieuw op te richten onderneming gespecialiseerd in het beheer van de IT-infrastructuur van ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Leuven
Antwerpen

Starter van de week: StudioFluo

LEUVEN/ANTWERPEN – Evi De Pré (44) en Lies Van Driel (37), respectievelijk uit Leuven en Antwerpen, staan samen aan het… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Dilbeek, Elsene
Dilbeek

11 falingen

SCHERPENHEUVEL/TIELT-WINGE/HULDENBERG/WEMMEL/HALLE/DILBEEK/ELSENE - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 11 bedrijven en eenmanszaken failliet verklaard.  Lees meer