Nieuws Vlaams-Brabant Vishandel speelt parking kwijt aan pendelaar

Vishandel speelt parking kwijt aan pendelaar

De parking van vishandel Vanzegbroeck wordt omgebouwd tot een fietsenstalling. Credit: Google Street View.

Vishandel speelt parking kwijt aan pendelaar

LEUVEN – Vishandel-traiteur Vanzegbroeck, gevestigd aan de Naamsesteenweg in Heverlee, is zijn parking kwijtgespeeld. Eigenaar NMBS heeft beslist er onder andere een overdekte fietsenstalling te bouwen. 

“Het spijt ons, lieve klanten, maar sinds gisteren zijn we onze parking kwijt langs de spoorweg”, laat het management van de vishandel weten op sociale media. “Sedert jaren huurden we deze parking van NMBS maar ze liet ons vlak voor de zomer weten dat ze hem ombouwen tot een fietsenstalling. We hebben alles geprobeerd om een stukje te krijgen, maar tevergeefs. Hun plannen liggen vast.”

De NMBS wil op de parking 2 overdekte fietsenstallingen bouwen en een perronluifel (aan de kant van Leuven). Verder zijn er ook wegenwerken, wordt het regenwater via infiltratiekratten vertraagd afgevoerd naar de bodem en volgt er een groenaanleg. De werken zullen vermoedelijk klaar zijn tegen eind april 2022.

Klanten van Vanzegbroeck zullen in de toekomst een plaatsje moeten proberen bemachtigen in de buurt van de handelszaak of met alternatieve vervoersmiddelen hun favoriete vis komen afhalen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 falingen

ZAVENTEM/MEISE/STROMBEEK-BEVER/ZEMST - De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel heeft het faillissement geopend van 7 bedrijven.  Lees meer