Nieuws Vlaams Brabant ViTeS heeft weldra 2 kringwinkels op nauwelijks 100 meter van elkaar

ViTeS heeft weldra 2 kringwinkels op nauwelijks 100 meter van elkaar

ViTeS heeft weldra 2 kringwinkels op nauwelijks 100 meter van elkaar

LEUVEN – De kringwinkelketen ViTeS opent in september een tweede vestiging in de Diestsestraat in Leuven. De nieuwe winkel komt op nauwelijks 100 meter van het bestaande kringwinkelfiliaal. Dat de twee winkels zo dicht bij elkaar zijn gelegen heeft blijkbaar zo zijn redenen. 

“De huidige winkel, gevestigd in de vroeger feestzaal Corso (Diestsestraat 253), loopt over van charme maar de locatie is niet optimaal om een winkel in uit te baten” zegt Ingrid De Roo, communicatieverantwoordelijke van Kringwinkel ViTeS. Het feit dat de winkel gespreid is over twee verdiepingen maar vooral de extreme temperaturen tijdens de zomer zijn de grote struikelblokken.

Conceptstore 

In juni jongstleden kreeg ViTeS de mogelijkheid om het pand van de vroegere AVEVE (Diestsestraat 243) te huren. “Het lijkt vreemd, 2 kringwinkels omzeggens naast elkaar, maar er zit een plan achter. De nieuwe winkel wordt een traditionele kringwinkel met een oppervlakte van 600 m², goed voor een aanbod van meer dan 10.000 unieke stuks. De huidige winkel (Diestsestraat 253) wordt een conceptstore, waarin weliswaar alle productgroepen zullen verkocht worden, maar wel de exclusievere items binnen die productgroepen” legt Luc Daelemans, directeur kringwinkels ViTeS uit. ViTeS test deze formule een tweetal jaren geleden al succesvol uit in Yuman (Brussel), de eerste circulaire shoppingmall van België. Eind dit jaar zal het concept in Leuven geëvalueerd worden.

6 extra krachten 

Deze variant op een traditionele kringwinkel in samenspel met de nieuwe winkel creëert 6 extra arbeidsplaatsen én  geeft bijkomende opleidingskansen voor de medewerkers waardoor hun positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt. Ook dit is voor ViTeS een belangrijke reden om de stap te zetten. “De kringwinkel is op de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsproject, mensen en hun werkomstandigheden staan centraal” besluit Lieven Van der Stock, directeur ViTeS.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Vademecom in Franse handen

BRUSSEL - Het Brusselse PR-bureau Vademecom en diens internationale partnernetwerk ComUnity.pro zijn overgenomen door het Franse WMH (We Make it… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.