Nieuws Vlaams Brabant Vlaams-Brabantse ondernemers op bezoek in Leuven Centraal

Vlaams-Brabantse ondernemers op bezoek in Leuven Centraal

Vlaams-Brabantse ondernemers op bezoek in Leuven Centraal

cellmadeCellmade organiseerde vrijdag een bedrijfsbezoek voor Unizo Vlaams-Brabant. Met de focus op tewerkstelling van (ex-)gedetineerden brachten dertig Vlaams-Brabantse ondernemers een bezoek aan de gevangenis van Leuven Centraal.  Ze bezochten de verschillende werkplaatsen binnen de instelling.

Leuven Centraal is een van de Belgische gevangenissen waar de zwaarste misdadigers opgesloten zitten. Vaak gaat het om mensen die erg lange straffen moeten uitzitten. De bedrijfsleiders waren onder de indruk en zeer enthousiast over de tewerkstellingsmogelijkheden binnen de gevangenis. Enkele ondernemers hadden zelfs concrete ideeën om een partnership aan te gaan.

Cellmade ressorteert onder het directoraat-generaal van de penitentiaire inrichtingen en staat al sinds 1931 in voor de tewerkstelling en opleiding van gedetineerden in de Belgische strafinrichtingen. Er verblijven momenteel zo’n 11.000 gedetineerden verspreid over 35 penitentiaire inrichtingen in België.

“In deze gevangenissen is voorzien in werkplaatsen waar ruim 2.000 gedetineerden tewerkgesteld worden. Er wordt samengewerkt met reguliere bedrijven die allerhande opdrachten outsourcen. Bijvoorbeeld verpakking, assemblage, fietsenherstelling en recyclage”, zegt Ati Wetzels, directeur Cellmade Hasselt/Leuven.

“Gevangenisarbeid levert een belangrijke sociale meerwaarde op. Werken is heel belangrijk voor de re-integratie van gedetineerden. Werken geeft hen de kans om hun verantwoordelijkheid te nemen en de slachtoffers te vergoeden. Bovendien verwerven ze discipline, ervaring en kunnen ze later makkelijker hun plaats in de maatschappij vinden. Samenwerken met Cellmade is dus sterk maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.