Nieuws Vlaams Brabant Vlaams-Brabantse winkels van Bruynzeel Keukens gaan dicht

Vlaams-Brabantse winkels van Bruynzeel Keukens gaan dicht

Vlaams-Brabantse winkels van Bruynzeel Keukens gaan dicht

bruynzeelDe acht winkels van Bruynzeel Keukens in België gaan dicht. Het Nederlandse moederbedrijf DKG wil de vestigingen nog voor het eind van dit jaar verkopen. Dat is slecht nieuws voor de drie filialen in Vlaams-Brabant: Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Sint-Stevens-Woluwe, deelgemeente van Zaventem waar zich de Belgische hoofdzetel bevindt.

De Nederlandse groep DKG heeft de werknemers woensdag ingelicht over de intentie om de acht winkels te verkopen. De 41 werknemers verliezen hun baan als er geen overnemer gevonden wordt. Ze reageerden heel verbaasd op het nieuws. Dat zegt ook Helen Van Trierum, woordvoerster van DKG. “Ze zijn erg geschrokken.”

Achter de rug van het personeel vonden al onderhandelingen plaats met mogelijke overnemers. “Het gaat om oriënterende gesprekken met potentiële kandidaten”, stelt Van Trierum. “Hopelijk leidt dit tot concreet resultaat tegen het einde van 2016.”

Volgens het bedrijf wordt voorlopig niemand de laan uitgestuurd. “We willen de werkgelegenheid zoveel mogelijk behouden”, zegt Van Trierum. Voor de klanten verandert er de volgende maanden weinig of niets.

Bruynzeel Keukens heeft winkels in Lochristi, Namen, Oostende, Roeselare, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Sint-Stevens-Woluwe en Wommelgem. Die zullen donderdag gewoon de deuren openen. Als het personeel daar tenminste mee akkoord gaat.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.