Nieuws Vlaams-Brabant Vlaamse Waterweg zet zeilen bij voor transport over water

Vlaamse Waterweg zet zeilen bij voor transport over water

Vlaamse Waterweg zet zeilen bij voor transport over water

LEUVEN/BOORTMEERBEEK/KAMPENHOUT/HAACHT – De Vlaamse Waterweg introduceert een vernieuwende aanpak om bedrijven over te halen om de overstap te maken naar de binnenvaart. Luc Geerts en Johan Grutman werden recent aangesteld als ‘marktdevelopers’.

Dankzij hun transport-logistiek expertise wil De Vlaamse Waterweg nv meer bedrijven overtuigen van de kracht en potenties van vervoer over water. Een analyse op maat zal de voordelen van deze slimme, veelzijdige en welvarende transportmodus in de verf zetten voor onze Vlaamse bedrijfsleiders. Zodat zij de juiste, economische keuze kunnen maken.

Marktdevelopers 

“De binnenvaart heeft de wind in de zeilen en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Vlaanderen investeert volop in meer mobiliteit via het water”, zegt Frieda Brepoels, voorzitter De Vlaamse Waterweg nv. “We willen een betrouwbaar, efficiënt en slim waterwegennet aanbieden aan onze Vlaamse bedrijfsleiders en hen overtuigen om over te stappen naar vervoer via water. Om ons hierbij te ondersteunen werden Luc Geerts en Johan Grutman door De Vlaamse Waterweg nv aangesteld als nieuwe marktdevelopers. Samen met Multimodaal.Vlaanderen mikken we resoluut op het verhogen van het aandeel van de binnenvaart in het Vlaamse goederenvervoer.”

Mobiliteitsknoop ontwarren 

“Via praktijkgerichte screenings zullen deze twee marktdevelopers actief inzetten op het overtuigen van niet-gebruikers van de binnenvaart,” vult gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts aan. “Op die manier dragen we actief bij aan een betere mobiliteit en leefbaarheid in Vlaanderen. We willen bedrijfsleiders overtuigen dat binnenvaart slim, efficiënt en toekomstgericht is en zetten alle zeilen bij om de mobiliteitsknoop te ontwarren. Een moderne binnenvaart is daarin een onmisbare schakel.”

Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen Luc Geerts contacteren voor Vlaams-Brabant.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.