Nieuws Vlaams Brabant Vliegen op Mumbai leidt tot boost voor tewerkstelling

Vliegen op Mumbai leidt tot boost voor tewerkstelling

Vliegen op Mumbai leidt tot boost voor tewerkstelling

brusselsairlinesindiaEindelijk nog eens goed nieuws vanuit de luchthaven in Zaventem. Brussels Airlines gaat vanaf maart vijf keer per week vanuit Zaventem vliegen naar Mumbai, de westelijke metropool in India. De nieuwe verbinding levert ruim tweehonderd nieuwe banen op bij de luchtvaartmaatschappij. “De opening van de Mumbai-route zal ook een positief effect hebben bij de toeleveranciers”, zegt Bernard Gustin, ceo bij Brussels Airlines.

Brussels Airport zag einde maart, kort na de aanslagen, de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways Zaventem inruilen voor Schiphol. Daardoor was er geen rechtstreekse verbinding meer met India. Jet Airways vloog op Mumbai en New Delhi. Brussels Airlines neemt nu gedeeltelijk de rol over met vijf rechtstreekse vluchten naar de luchthaven Chhatrapati Shivaji in Mumbai. De maatschappij vliegt daarmee voor de tweede keer naar Azië. Tot dusver stopte Brussels Airlines richting oosten in Tel Aviv in Israël. De ticketverkoop start in september.

“Wij nemen onze verantwoordelijkheid als nationale luchtvaartmaatschappij en creëren extra werkgelegenheid voor ons land”, zegt Gustin. “De opening van de Mumbai-route zal tot meer dan 200 extra jobs leiden bij Brussels Airlines en ook een positief effect hebben bij de toeleveranciers.” Volgens de ceo is dit  een belangrijke investering in de netwerkexpansie van Brussels Airlines.

De maatschappij breidt de vloot uit met een tiende Airbus A330. “De vraag naar rechtstreekse vluchten voor zowel passagiers als cargo is groot”, zegt Lars Redeligx, chief commercial officer bij Brussels Airlines. “Mumbai is in volume met meer dan 50.000 passagiers per jaar de derde belangrijkste intercontinentale bestemming vanuit België. Bovendien bieden we onze klanten met deze nieuwe route vlotte verbindingen vanuit Mumbai naar Europese steden via Zaventem.” De nieuwe vluchten zullen ook aansluiten op die naar de Verenigde Staten, Canada en Afrika. In India kunnen reizigers vanuit Mumbai aansluitende vluchten van Air India nemen.

Plannen om ook naar New Delhi te vliegen zijn er niet. Beide routes werden overwogen, maar het was snel duidelijk dat Mumbai voor Brussels Airlines de beste optie was, omdat het bedrijfsleven vooral daar zit. De stad die tot 1995 Bombay heette, is de thuishaven van alle grote financiële instellingen en bedrijven van India. Het is ook de maritieme hub van het land en een centrum van sectoren als farmaceutica en it.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.