Nieuws Vlaams Brabant Vloerspecialist legt hand op merknaam Santana

Vloerspecialist legt hand op merknaam Santana

Vloerspecialist legt hand op merknaam Santana

ASSE/LEUVEN/SINT-PIETERS-LEEUW/SINT-TRUIDEN – De Truiense vloerspecialist Impermo heeft de merknaam Santana overgenomen. Kurkspecialist Santana ging afgelopen zomer failliet. 

De financiële cijfers van Santana kleurden al enkele jaren bloedrood. Er werd telkens met verlies afgesloten. De schulden waren inmiddels aangegroeid tot 3,1 miljoen euro en het over te dragen verlies tot 3,4 miljoen euro. Bovendien worstelde het bedrijf met een negatief eigen vermogen. Santana vond bescherming tegen schuldeisers maar er werd geen oplossing gevonden voor de financiële problemen. Het faillissement werd in de loop van juli uitgesproken door de ondernemingsrechtbank van Brussel.

Opbod 

De stock, voertuigen en het interieur van de winkels worden nog tot 22 oktober per opbod verkocht door het online veilinghuis Troostwijk.

Merk overgenomen

Voor het merk Santana is er een oplossing, die komt in handen van Impermo, marktleider voor tegels, natuursteen en parket in België. ‘Kurk vormt een heel mooie aanvulling op ons bestaande aanbod’, zegt Diether Claeys, verkoopdirecteur van Impermo bij De Tijd.  In de overname van de merknaam zijn de showrooms niet begrepen. De voormalige werknemers van Santana wordt wel gevraagd te solliciteren bij Impermo met het oog op hun integratie in het verkoopnetwerk. Door het faillissement verloren 40 werknemers hun baan.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer