Nieuws Vlaams Brabant Voedingsproject in Tienen krijgt doorstart

Voedingsproject in Tienen krijgt doorstart

Voedingsproject in Tienen krijgt doorstart

reserachcentre-300x200Het stadsbestuur van Tienen ontvouwde een meerjarenplanning 2016-2021 met sterke economische accenten. “Het voedingsproject is momenteel een doodlopend straatje. We willen het een nieuwe doorstart geven en de trein weer op de sporen krijgen”, zegt Johan Dewolfs (N-VA), schepen van Financiën en Economie. Tienen wil uit de schaduw van Leuven treden met het aanbieden van eigen hoger onderwijs, het aantrekken van nieuwe bedrijven en een economisch project rond voeding als motor van het sputterende Feed Food Health.

Tienen wil optimaal profiteren van de ligging tussen Luik en Brussel en wel in twee domeinen: de arbeidsmarkt en het onderwijs. “Leuven is stilaan volgebouwd. We ontvangen signalen dat de Leuvense bedrijfswereld wil uitwijken naar Tienen”, stelt Dewolfs. Geogafisch geprangd tussen Leuven en Hasselt aast Tienen op eigen hogescholen en wil daarover aan tafel gaan zitten met het Universitair Centrum Leuven Limburg (UCLL). “Bij voorkeur industrieel onderwijs dat bio-ingenieurs aflevert.”

Economisch zet de suikerstad in op een clusterproject rond voeding. Tienen geldt al als kenniscentrum in het domein van gezonde voeding voor mens en dier met het Feed Food Health-project. “We gaan opnieuw aan tafel zitten met de kennisinstellingen die onze partners zijn. Over twee tot drie maanden moet de trein weer bollen”, zegt Dewolfs.

“We zetten in op suiker als voeding en als grondstof. Zo is suikerbiet als technische grondstof in volle exploratie. Het bedrijfsleven moet daar actief bij betrokken worden.” De producent van suikerbietzaad SESVanderhave gaf recentelijk het goede voorbeeld met een investering van 15 miljoen euro in de bouw van een nieuw onderzoekscentrum.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.