Nieuws Vlaams Brabant Voka roept ziekenhuis uit tot regionale onderneming van het jaar

Voka roept ziekenhuis uit tot regionale onderneming van het jaar

Directeur Hans Struyven nam de erkenning in ontvangst.

Voka roept ziekenhuis uit tot regionale onderneming van het jaar

TIENEN – Het Regionaal Ziekenhuis  Heilig Hart in Tienen is door Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant uitgeroepen tot Zuid-Hagelandse onderneming van het jaar. Met deze prijs zet Voka jaarlijks een onderneming in de bloemetjes voor de grote meerwaarde die ze realiseert in de regio. 

Dr. Hans Struyven, algemeen directeur RZ Tienen, nam afgelopen vrijdag de award in ontvangst. “Deze prijs is niet alleen voor mij maar voor iedereen die elke dag weer met volle energie meewerkt: het zorgpersoneel, de woonzorgcentra, de huisartsen die eerstelijnshulp bieden, thuisverpleegkundigen, logistieke medewerkers etc. Allemaal hebben we hard gewerkt om deze gezondheidscrisis de baas te kunnen.” Dr. Hans Struyven is longarts van opleiding en behandelde 26 jaar lang patiënten met longziekten. Sinds 5 jaar is hij algemeen directeur van het ziekenhuis. In die functie heeft hij samen met het directiecomité de dagelijkse operationele leiding over het ziekenhuis.

Inspiratiebron

Het ziekenhuis anticipeerde in 2020 al snel op de komst van het coronavirus. Het directiecomité ging samen met een crisiscel meteen aan de slag om het ziekenhuis voor te bereiden op de pandemie. Linda Schevenels, hoofdverpleegkundige Heelkunde 1: “Onze sterkte tijdens de coronacrisis ligt vooral in het multidisciplinair werken over de verschillende afdelingen en teams. We voelden ons ook beleidsmatig gesteund. Samen kunnen we heel veel aan”, zegt Schevenels.

Unaniem 

“De ondernemers van Voka Zuid-Hageland kozen unaniem voor het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart  in Tienen als onderneming van het jaar omdat dit een echte ambassadeur van de regio is. Het entrepeneurship dat het ziekenhuis toonde dit woelige jaar is ongezien. Ze zijn een echte inspiratie voor alle andere ondernemers”, zegt Walter Kestens, voorzitter van Voka’s regiowerking in Zuid-Hageland.

Gloednieuwe campus 

Ondanks de coronacrisis boekt het ziekenhuis vooruitgang. Zo kondigde het een dossier aan voor de bouw van een gloednieuwe campus “die een meerwaarde zal bieden voor patiënten uit de hele regio”, haalt Ken Strijkers, Manager Infrastructuur en Masterplanning aan. Het ziekenhuis kwam recent tot een overeenkomst over de verwerving van de bouwgronden en stelde onlangs een architectenbureau aan. De groei en innovatie die het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart hiermee zal brengen in het Tiense landschap maakt van het ziekenhuis een echte ambassadeur voor de hele regio. Mede daarom zijn ze een terechte winnaar voor deze prijs.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer