Nieuws Vlaams Brabant Voka rolt datingsite voor bedrijven en scholen uit naar Vlaams-Brabant

Voka rolt datingsite voor bedrijven en scholen uit naar Vlaams-Brabant

Voka rolt datingsite voor bedrijven en scholen uit naar Vlaams-Brabant

voka-datingsiteVoka heeft een tool ontwikkeld waarmee het bedrijven en scholen dichter bij elkaar wil brengen. De ondernemersorganisatie gaat het onlineplatform straks uitrollen naar Vlaams-Brabant.

“Bij contacten met bedrijven horen we altijd dat er een constante vraag is naar goed en vooral technisch geschoold personeel”, zegt Ann Vanassche van Voka. “Wij gaan als Voka vaak in gesprek met scholen, maar we merken toch dat bedrijven zelf ook graag met hen in contact komen.”

Daarom werd het initiatief genomen om een soort datingsite te ontwikkelen waarmee scholen en bedrijven elkaar kunnen ontmoeten. De tool moet de kloof tussen het onderwijs en de bedrijfswereld verkleinen. Zo kunnen scholen via het platform melden dat ze op zoek zijn naar stageplaatsen en plekken voor duaal leren. Bedrijven kunnen op hun beurt aangeven dat ze een stagiair willen en naar welk soort profiel ze op zoek zijn. Ook bedrijfsbezoeken en evenementen kunnen geregistreerd worden op het platform.

Voka hoopt dat het aanbod aan stageplaatsen hierdoor verhoogt. De belangrijkste doelstelling is de mismatch op de arbeidsmarkt te beperken tot een absoluut minimum en te zorgen voor een goede doorstroming van de schoolbanken met competente schoolverlaters naar de arbeidsmarkt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot
Aarschot

Zweden nemen Centralpoint over

AARSCHOT - Het Zweedse online IT-bedrijf Dustin Group heeft sectorgenoot Centralpoint, met onder andere een vestiging op de Nieuwlandlaan in… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.