Nieuws Vlaams-Brabant Voormalig industrieterrein Stillemans wordt project met 249 woningen

Voormalig industrieterrein Stillemans wordt project met 249 woningen

Foto mvl

Voormalig industrieterrein Stillemans wordt project met 249 woningen

ZELLIK – Er loopt momenteel een verkavelingsaanvraag voor het grote project Stillemans in Zellik. In een eerste fase worden er 29 woningen, 230 appartementen en een ondergrondse parking voorzien. Maar eerst volgt nog de sanering van de vervuilde industriebodem.

Na de afbraak van de verlaten en verloederde gebouwen op de voormalige industriesite Stillemans in Zellik, komt de omvorming tot een nieuwe woonbuurt een stapje dichterbij. Ontwikkelaar Matexi diende een verkavelingsaanvraag in voor de eerste fase van een groots nieuwbouwproject, het openbaar onderzoek hiervoor loopt nog tot en met zaterdag 18 maart.

“Het gaat om een verkavelingsaanvraag voor het eerste deel van het project langs de kant van Brusselsesteenweg”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Peter Verbiest (N-VA). In die eerste fase worden 29 woningen voorzien langs de Jan Tieboutstraat en 230 appartementen langs de Technologiestraat. “Er worden 549 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien, de ontsluiting daarvan zal grotendeels via de Technologiestraat gebeuren. Naast wonen en parkeren is er in deze aanvraag ook nog sprake van een crèche, horecazaak en een buurtwinkel.”

Overstromingsgevoelig

Het binnengebied zal voor een groot deel openbaar domein worden waar geen verkeer is toegelaten. “Sowieso zal er veel aandacht zijn voor groen en ook waterbuffers worden belangrijk aangezien het overstromingsgevoelig gebied is. Het doel was ook om de ingebuisde Molenbeek opnieuw open te leggen, maar dat bleek technisch te moeilijk”, aldus schepen Verbiest.

In het verleden was er al veel protest van omwonenden dat het project te groot is voor de buurt en ook nu worden bezwaren verwacht. Schepen Verbiest wil zich namens het gemeentebestuur nog niet uitspreken. “Een concrete timing heb ik nog niet. Dat zal ook afhangen van de procedures die nog volgen. En sowieso moet ook eerst nog de sanering van een vijftal vervuilde locaties gebeuren. We hebben wel aan ontwikkelaar Matexi gevraagd om voor een tijdelijke inrichting van de site te zorgen. Dat kan dan gaan van een grote grasweide met trapveldjes tot een buurttuin.”

Voor fase 2 langs de kant van de Albert Temmermansstraat werd nog geen aanvraag ingediend maar de verwachting is dat ook daar een gelijkaardig project met veel wooneenheden zal volgen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.