Nieuws Vlaams-Brabant Stories Voormalige CEO van RSC Anderlecht zet opmerkelijke carrièrestap en gaat verenigingen helpen geld in te zamelen
Vlaams-Brabant

Voormalige CEO van RSC Anderlecht zet opmerkelijke carrièrestap en gaat verenigingen helpen geld in te zamelen

WAMBEEK – Jos Donvil is de nieuwe CEO bij Trooper. De start-up die verenigingen helpt om geld in te zamelen haalt met de Wambekenaar heel wat ervaring in huis.

Door online te winkelen via Trooper verzamelen leden en sympathisanten geld in voor hun vereniging. Het initiatief groeide op enkele jaren tijd uit tot een groot succes. Deze maand werd Jos Donvil uit Wambeek aangesteld als CEO om het platform verder te ontwikkelen. Na een carrière bij grote bedrijven als Mars, Kraft Foods, Base, VOO, en voetbalclub RSC Anderlecht is dit best een opmerkelijke stap.

Potentieel

“Voor mezelf was de stap logisch”, zegt Donvil. “Enerzijds ben ik op een moment in mijn carrière waar ik de opgebouwde kennis en ervaring wou delen en dan nog liefst in een start-up omgeving. Anderzijds ben ik altijd al actief geweest in verschillende verenigingen, waardoor ik het reilen en zeilen van verenigingen vrij goed ken. En dan kwam Trooper, een ongelooflijk succesverhaal, met enorm veel potentieel en dynamische mensen die overlopen van enthousiasme. Ik heb niet getwijfeld om hier mee te bouwen aan de verdere groei.“

Dankbaar

Medeoprichter Elisabet Lamote geeft de fakkel door en heeft er alle vertrouwen in. “Als ‘Troopermom’ heb ik samen met de twee andere medeoprichters, Jan Dejonghe en Klaas Olbrechts, en het ‘Trooperteam’ de voorbije zes jaar alles gegeven om de missie van Trooper: dromen van verenigingen realiseren, te laten slagen. Vandaag zijn we ongelooflijk fier dat verenigingen via Trooper meer dan 4,5 miljoen euro ingezameld hebben om hun werking te ondersteunen. Trooper is nu klaar om zijn vleugels uit te spreiden en verder te groeien.Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat Jos met zijn ervaring zijn schouders mee onder onze ‘Trooperdroom’ wil zetten. Ik geloof dat dit alleen maar goed kan zijn voor onze verenigingen en hun werkingsmiddelen, en dat is waar we het voor doen.”