Nieuws Vlaams-Brabant Wandel-en fietscafé voor monumentale site

Wandel-en fietscafé voor monumentale site

Credit: Anneleen Sergeant.

Wandel-en fietscafé voor monumentale site

BIERBEEK – Op de site van de beschermde Ruisbroekmolen in Bierbeek opent aanstaande zaterdag een wandel-en fietscafé. Philippe Sergeant, eigenaar van de site, zal de zaak uitbaten. 

De Bierbeekse Ruisbroekmolen, aan de Ruisbroekstraat, dateert van het jaar 1234. Sinds 1994 zijn de woning en de molen beschermd als monument. Samen met de omgeving vormen ze sinds 1997 een stadsgezicht.

Op het middeleeuws domein kan je overnachten in een B&B. Voor een feest/receptie met familie of vrienden kan je terecht in een van de feestzalen, die ook geschikt zijn voor workshops/seminaries van ondernemingen of verenigingen.  Komende zaterdag opent op de site ook een wandel-en fietscafé, waar een 100-tal mensen terechtkunnen op het terras.

“Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag ontvangen we met veel plezier onze gasten voor een goed glas bier of frisdrank. Café De Ruisbroekmolen is dan ook een echt café”, zegt eigenaar Philippe Sergeant. De horecazaak is vlakbij een wandel-en fietsnetwerk gelegen, en richt zich dan ook vooral op die doelgroep. Voor het comfort van zijn fietsende gasten voorziet Philippe binnenkort een laadpaal.

Sergeant zal tijdens de openingsuren zelf achter de toog staan, en doet een beroep op enkele jobstudenten. Op termijn is het wel de bedoeling om een vaste medewerker aan te werven.

Op de site van de Ruisbroekmolen is ook de Dorpsbrouwerij van De Dorpsbrouwers gevestigd. Deze vrijwilligers engageren zich onder andere voor het brouwen van de Bierbeekse Tripel (ook verkrijgbaar in het café van Philippe Sergeant). Voor de grondstoffen doen ze deels een beroep op lokale landbouwers. Daarnaast willen ze mensen met een beperking inschakelen bij bijvoorbeeld het verpakken en etiketteren. Hiervoor werken ze samen met Sint Kamillus en Ave Regina, twee Bierbeekse instituten.

 

Anneleen Sergeant.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 faillissementen

LEUVEN/LANDEN/BRUSSEL - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 7 bedrijven en zelfstandigen failliet verklaard.  Lees meer