Nieuws Vlaams Brabant Warmtenet gevoed door geloosd brouwerijwater

Warmtenet gevoed door geloosd brouwerijwater

Warmtenet gevoed door geloosd brouwerijwater

stellaAan de Vaartkom in Leuven wordt gewerkt aan de ontwikkeling van een warmtenet. Dat zal gevoed worden met geloosd water van de nabijgelegen brouwerij Stella Artois van AB InBev.

Het Leuvense stadsbestuur werkt met verschillende partners aan de uitbouw. Het net moet 300 appartementen en het bedrijfspand De Hoorn verwarmen. Van die 300 wooneenheden worden er op dit moment 200 gebouwd in het vlakbij gelegen Sluispark. De andere 100 zijn van sociale huisvestingsmaatschappij Dijledal.

Het project kan rekenen op een Vlaamse subsidie van 200.000 euro. Eandis heeft de nodige buizen al aangelegd. “Toch kan de energie pas gebruikt worden als de Vlaamse overheid die ook effectief als groen bestempelt”, zegt schepen van Milieu Mohamed Ridouani (SP.A).

Leuven heeft nog diverse andere plannen lopen op het vlak van hernieuwbare energie. Zo zit de stad men in de eindfase van de aanduiding van een strategische energiepartner die zal investeren in windmolens, zonne-energie en geothermie.

“Voor windmolens gaat onze voorkeur naar een site langs de E40 in Haasrode. Er lopen voor die plaats nog gesprekken met verantwoordelijken van de luchthavens in Zaventem en Bevekom. Om voor deze projecten draagvlak te creëren willen we dat het energiebedrijf een coöperatieve opricht waarin Leuvenaars tot vijftig procent aandelen kunnen nemen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer