Nieuws Vlaams Brabant Webcastingbedrijf overbrugt zomerstop met pop-up bar

Webcastingbedrijf overbrugt zomerstop met pop-up bar

Webcastingbedrijf overbrugt zomerstop met pop-up bar

AARSCHOT/BRUSSEL – Steve Segers, zaakvoerder van het Aarschotse webcastingbedrijf Streamdis, heeft samen met zijn vrouw en een bevriend koppel pop-up zomerbar Bountiezzz geopend. Bountiezzz moet de zomerstop in de congreswereld overbruggen. 

De congreswereld slaapt. Voor faciliterende ondernemingen ligt er dan ook weinig werk op de plank. “Zo lang we geen festivals of sportwedstrijden streamen, zal er voor ons in de zomer geen of nauwelijks werk zijn”, zegt zaakvoerder Steve Segers van webcastingbedrijf Streamdis. Omdat de vaste kosten doorlopen moeten heel wat ondersteunende bedrijven op zoek naar alternatieve activiteiten.

Bountiezzz 

Segers,vond die in de entertainment business. “Nog tot en met 18 augustus baat ik pop-up zomerbar Bountiezzz uit langs de fietssnelweg van Aarschot naar Herentals, samen met mijn partner Karolien en een bevriend koppel”, vertelt Steve. “Voor ons is het een sprong in het ongewisse omdat niemand van de organisatoren ervaring heeft in het evenementencircuit. Ikzelf ben actief in het live en on demand streamen van vooral medische en technologische congressen terwijl mijn vrouw aan de slag is als boekhoudster. Mijn kameraad Stijn is bankier, zijn vrouw Nathalie baat een schoonheidsinstituut uit. Maar het komt allemaal wel goed. Het eerste weekend was trouwens een voltreffer.” De openingsavond nodigde Steve zijn klanten uit ter gelegenheid van het 10-jarige jubileum van Streamdis.

Naaimarathon 

“In zeven dagen tijd hebben we het event opgebouwd. Met eigen financiële middelen en de hulp van onze sponsors zijn we er in geslaagd de organisatie rond te krijgen. We hebben veel zelf gedaan, gaande van de opbouw van de zitbanken tot het stikken van zeventig kussens. Daarvoor hebben we een naaimarathon georganiseerd”, klinkt het.

Power@Bountiezzz

De organisatie noemt Bountiezzz een atypische zomerbar. “We mikken in de eerste plaats op de honderden fietsers en wandelaars die gebruikmaken van de fietssnelweg. Maar ook de inwoners uit Groot-Herselt en de omliggende gemeenten zijn meer dan welkom”, zegt Steve. Van chillen, eten en drinken kom je doorgaans bij. Maar daar hebben de organisatoren iets op gevonden. Op vrijdag 16 augustus vindt Power@Bountiezzz  plaats. “Het is een event voor en door mensen die met hun lichaam bezig zijn. Mensen grijpen op festivals en feestjes vaak naar alcohol en vetrijke producten. Daar willen we verandering in brengen. In samenwerking met enkele sponsors zullen professionals die dag maaltijden en dranken bereiden voor onze gasten. Ook komt er die dag een masseur langs”, zegt Steve. De zomerbar, langs de Stationsstraat 68 in Ramsel, is elke dag geopend van 12 tot 1u. De inkom is gratis.

Europa/Singapore/Dubai 

De administratieve zetel van Streamdis is gevestigd in Aarschot, voor het logistieke luik heeft het bedrijf  de Europese wijk in Brussel gekozen, wegens dicht bij de organisatoren van congressen. Streamdis werkt op Europees niveau. “We sturen de man with the suitcase uit naar de congreslocaties in Europa, soms ook in Singapore en Dubai”, vertelt Steve. Bij Streamdis werken drie vaste medewerkers. Voorts doet de onderneming een beroep op freelancers.

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.