Nice Little Things Foto: Alwin Roosen

Webshop uit Geetbets valt in de prijzen op Belgische E-commerce awards

Op de Belgische E-Commerce Awards afgelopen week ging Nice Little Things, een start-up uit Geetbets, aan de haal met de Logistic Champion Award. Nice Little Things is een webshop voor zelfgemaakte, gepersonaliseerde geschenken en bestaat sinds 2019.

"Het is een hele eer om het podium te mogen delen met grote spelers als Medpets, A.S. Adventure en Farmaline. Dit hadden we helemaal niet verwacht", zegt zaakvoerder Alwin Roosen. Samen met zijn partner en medezaakvoerster Karen Van Oosterwijck nam hij vorige week donderdag de Logistic Champion Award voor kleine webshops in ontvangst op de  Belgische E-Commerce Awards.

"We namen eigenlijk vooral deel voor de ervaring. Zo vonden we het al een hele eer dat we de avond zelf met de mensen van Amazon aan tafel mochten zitten", lacht Alwin. "Maar toen hoorden we plots onze naam als winnaar en werden we naar het podium gevraagd. Een complete verrassing."

De winnaars van de E-Commerce Awards worden uitgekozen door een jury van zo'n 9.700 consumenten. Zij houden rekening met criteria als leveringskosten, betrouwbaarheid, leveringssnelheid, verzekering van kapotte of verloren goederen en ecologie. Voor de categorie logistiek bleek Nice Little Things de beste kleine webshop te zijn.

"Wij hechten veel belang aan onze ecologische voetafdruk", vertelt Karen. "We kiezen onze verpakkingsmaterialen zorgvuldig en bieden een snelle levering voor handgemaakte, gepersonaliseerde producten."

De webshop Nice Little Things ontstond in 2019 met een 3D-geprinte kerstbal en groeide van daar uit tot een webshop met meer dan 350 gepersonaliseerde producten.