Nieuws Vlaams Brabant Welt is nieuw traject voor werkplekleren

Welt is nieuw traject voor werkplekleren

Welt is nieuw traject voor werkplekleren

Met Welt start Voka een nieuw traject rond werkplekleren. Het project rond werkervarings- en leertrajecten moet de volgende drie jaar ruim 150 ondernemers warm maken om mensen die moeilijk de arbeidsmarkt bereiken kennis en ervaring te laten opdoen op de werkvloer.

De ondernemersorganisatie speelt met Welt in op het plan van de Vlaamse regering om doelgroepen beter naar de arbeidsmarkt te begeleiden. Al te vaak vinden veel bedrijven niet de juiste mensen door de hoge vereisten.

Volgens Voka gaat daardoor veel talent verloren. Daarom werd in samenwerking met arbeidsbemiddelaars een traject uitgewerkt waarbij competenties, talenten en motivatie de bovenhand halen op een rijkgevuld cv. Mensen kunnen ingeschakeld worden voor een korte werkstage of een leertraject, van een week tot zes maanden.

Ondernemers kunnen later zelf beslissen: een vervolgtraject starten of de betrokken werkzoekende een vaste functie aanbieden. Voka beoogt zowel pas afgestudeerden als vijftigplussers die nog moeilijk aan de bak komen, maar ook vluchtelingen en allochtonen.

In Vlaanderen zullen dit jaar minstens 150 ondernemingen deelnemen aan Welt, wat betekent dat minstens evenveel niet-werkende werkzoekenden relevante ervaring kunnen opdoen op de werkvloer.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.