Nieuws Vlaams Brabant Werken aan Aarschotsepoort in Tienen

Werken aan Aarschotsepoort in Tienen

Werken aan Aarschotsepoort in Tienen

Agentschap Wegen en Verkeer

Agentschap Wegen en Verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer start maandag 29 februari met de werken aan de Aarschotsepoort in Tienen. Dit kruispunt van de Tiense Vesten met de Aarschotsesteenweg en de Oude Leuvensestraat is één van de vijf zwarte kruispunten die tijdens de herinrichting van de Vesten worden aangepakt. Tijdens de werken, die een half jaar duren, verandert de  bereikbaarheid van de Aarschotsepoort.
De werfzone loopt van het kruispunt met de Raeymaeckersvest tot aan begrafenisondernemer Rummens. Oorspronkelijk beperkte de werfzone zich tot aan het kruispunt met de Breisemstraat, maar omwille van de beschadiging van het wegdek na werkzaamheden van de Watergroep wordt van de situatie gebruik gemaakt om de weg in dit deel van de Aarschotsesteenweg te herstellen.

Maandag begint Wegen en Verkeer te werken in de Oude Leuvensestraat. Zodra de aansluiting met de Raeymaeckersvest klaar is, wellicht eind maart, starten ook de werken op de Aarschotsesteenweg en op het kruispunt van de Aarschotsepoort zelf. Vanaf dan wordt de Aarschotsesteenweg afgesloten en zal de verkeershinder toenemen.
De aannemer legt eerst overal nieuwe riolering. Daarna wordt de weginfrastructuur heringericht met een volledig vernieuwd wegdek en verbeterde infrastructuur voor fietsers en voetgangers. Ook de bushalte in de Aarschotsesteenweg wordt vernieuwd. Gelijktijdig krijgt ook de parking tegenover café ‘t Hoekske een serieuze opknapbeurt. De nieuwe parking biedt plaats voor een vijftigtal auto’s. Er worden ook oplaadpalen voor elektrische auto’s en fietsen geïnstalleerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.