Nieuws Vlaams Brabant Werkgevers vrezen minder productiviteit na matchen Rode Duivels

Werkgevers vrezen minder productiviteit na matchen Rode Duivels

Werkgevers vrezen minder productiviteit na matchen Rode Duivels

voetbalDe Belgische driekleur schittert aan de gevels in heel het land, autospiegels veranderen van kleur, maandag spelen de Rode Duivels hun eerste match op het EK.  Het aanmoedigen van de Rode Duivels heeft veel voordelen voor de moraal en motivatie op de werkplek, toch verwachten HR managers in ons land dat de gevolgen duidelijk voelbaar zullen zijn. Uit een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf Robert Half bij Belgische HR managers blijkt dat deze verwachten dat de productiviteit op de werkvloer de komende weken sterk zal dalen.

69% van de HR managers verwacht dat het EK werknemers zich zullen ziek melden of minder productief zullen zijn na een grote sportgebeurtenis zoals het EK of de Olympische Spelen. Waalse HR managers schatten deze situatie het meest (72%) reëel in, in Brussel zijn ze optimistischer (70%), hun Vlaamse collega’s maken zich het minst zorgen (66%).   Amper een kwart van de Belgische HR managers (27%) verwacht dat de impact van de sportwedstrijden niet groot zal zijn. Slechts 4% is van mening dat dit geen verschil zal maken.

“Ook in het verleden is  gebleken dat sportwedstrijden en belangrijke tornooien hun impact hebben op de productiviteit op de werkvloer”, zegt Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Belux. “Toch kan je dit als werkgever positief ondersteunen. Je teams motiveren om zich tijdens de kantooruren wél volledig op het werk te concentreren, maar hen de mogelijkheid geven om bijvoorbeeld een uurtje vroeger te vertrekken zodat ze het begin van de wedstrijd niet missen, is ongetwijfeld iets wat ervoor zorgt dat de productiviteit niet zal dalen. Verder werkgevers  ook in de een televisie ter beschikking stellen zodat mensen, al dan niet met een hapje en een drankje, samen kunnen kijken. Vooral samenhorigheid en een goede teamgeest zorgen op de werkvloer voor productiviteit, ook buiten deze drukke sportweken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer