Nieuws Vlaams Brabant Werknemer van G4S organiseert voetbaltoernooi om aanslag te herdenken

Werknemer van G4S organiseert voetbaltoernooi om aanslag te herdenken

Werknemer van G4S organiseert voetbaltoernooi om aanslag te herdenken

Veertig bedrijven en instanties die precies een jaar geleden betrokken waren bij de aanslag op Brussels Airport hebben dinsdag in Zaventem deelgenomen aan een voetbaltoernooi. Het initiatief ging uit van Kurt Thomas. Als werknemer van beveiligingsfirma G4S uit Vilvoorde was hij op 22 maart 2016 in de luchthaven aanwezig.

Het toernooi vond plaats op een terrein van de plaatselijke voetbalclub KV Woluwe-Zaventem. “Zo willen we het samenhorigheidsgevoel versterken”, zei initiatiefnemer Kurt Thomas. Bedrijven op Brussels Airport, private veiligheidsdiensten en brandweer, lokale politie en de gemeente van Zaventem namen deel. Er daagden 600 mensen op. De aftrap werd na een minuut stilte gegeven door een werknemer van Swissport die bij de aanslag een been verloor.

“Een dag voor de herdenking van de aanslagen benadrukken we de vriendschap en solidariteit onder iedereen die betrokken is bij de luchthaven”, stelde Thomas. “We tonen aan de buitenwereld dat we ondanks de gebeurtenissen samen rechtop bleven staan.”

De kans bestaat dat het een jaarlijks evenement wordt. Het toernooi kende ook een winnaar. De ploeg van bagage-afhandelaar Swissport mocht de wisselbeker Helden van 22 maart in ontvangst nemen. Een selectie van veertig ploegen nam het in een galamatch op tegen het zaalvoetbalteam Halle-Gooik dat versterkt werd met enkele gewezen Rode Duivels als Stéphane Demol en Leo Van der Elst.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.