Nieuws Vlaams Brabant Werkplezier essentieel voor langere carrières

Werkplezier essentieel voor langere carrières

Werkplezier essentieel voor langere carrières

tempo-teamWerkplezier wordt onvoldoende naar waarde geschat in ons land. Nochtans is het een essentiële factor voor langere carrières. Dat concludeert hr-dienstverlener Tempo-Team met vestiging in Asse op basis van een bevraging bij 405 werkgevers en 1.210 werknemers.

Iedereen heeft de mond vol van langer werken. In België werkt de helft van de werknemers uit noodzaak en is slechts een op de vier werknemers bereid om te werken tot 67 jaar. Tempo-Team stelt een groot verschil vast met de Scandinavische landen, waar carrières gemiddeld 41 jaar duren, tegenover 32 jaar in België.

“De succesfactoren van de aanpak in de Scandinavische landen zijn bekend: werkplezier stimuleren vanuit de jobinhoud, opleiding en begeleiding op maat en het actief gebruiken van kennis en ervaring van oudere werknemers”, zegt Valérie Denis van Tempo-Team.

Minder dan een op de drie bedrijven in België past volgens zijn werknemers de werkomgeving, -inhoud en -eisen aan de leeftijd van de werknemers aan. Minder dan de helft organiseert jaarlijks een loopbaangesprek. Om langer te werken vragen de werknemers vooral een betere afstemming van het werkritme op hun privéleven en meer aandacht voor opleiding en begeleiding.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Diest
Diest

Ondernemers bundelen krachten

DIEST/PELT - Mia Haesevoets, zaakvoerster van het Diestse Aimbizz, gaat haar kennis en ervaring koppelen aan Q-Academy, onderdeel van de… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer