Nieuws Vlaams Brabant Wie maakte beste Vlaamse Ondernemingsplan?

Wie maakte beste Vlaamse Ondernemingsplan?

Wie maakte beste Vlaamse Ondernemingsplan?

bizideeDinsdag 31 mei wordt in Technopolis in Mechelen de winnaar van Bizidee bekend gemaakt. Bizidee bekroont het Beste Vlaamse Ondernemingsplan.

“Uit 151 geregistreerde deelnemers werden 61 ondernemingsplannen aan de professionele jury voorgelegd”, zegt Sabine Eevers, projectmanager van Bizidee. “De jury selecteerde acht finalisten in de BIzidee Ondernemingsplanwedstrijd categorie Large en zes finalisten in de categorie Small.“Bedoeling is om iedereen met een goed ondernemingsplan een duwtje in de rug te geven. Binnen het Vlaamse ondernemerschap hebben we die verscheidenheid net nodig.”

De meest ambitieuze ondernemers nemen het tegen elkaar op in de categorie ‘Large’. Dit zijn de ondernemers die mikken op minimaal vijf werknemers en/of twee vestigingen van hun bedrijf, of die internationale ambities hebben. In de categorie ‘Small’ komen de starters uit die het iets bescheidener aanpakken.

“Ongeacht hun ambitie maken deelnemers kans op een aantrekkelijk prijzenpakket”, zegt Eevers. “Wie de hoofdvogel afschiet in de categorie Large, gaat naar huis met 15.000 euro startkapitaal, in de categorie Small bedraagt dit 3.000 euro. Welke plaats ze ook behalen, voor iedereen die zijn ondernemingsplan indient, betekent Bizidee een stevige duw in de rug doordat drie juryleden afzonderlijk feedback geven.

Alleen in de categorie Smaal zit een bedrijf uit Vlaams-Brabant: B&B Containergy. Joke Delmoitié en Johan van der Borght zijn sterk gepassioneerd door mountainbiking en wandelsport en houden ervan om hun grenzen te verleggen. Met Bed & Breakfast Containergy zetten ze de eerste stap om hun droom te realiseren. Op het hoogste punt van Malmedy gaan ze kamers aanbieden die opgebouwd worden uit containers van de zeenatie met een industriële geïnspireerde interieur-look. Alle kamers zijn uitgerust met een privé-terras.  Elke ochtend starten de bezoekers met een stevig ontbijt als extra boost voor de hoogtemeters rondom de B&B.  Om de gasten hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken zijn er heel wat ideeën.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.