Nieuws Vlaams Brabant Wilsele Mèt krijgt 20 standen

Wilsele Mèt krijgt 20 standen

Wilsele Mèt krijgt 20 standen

LEUVEN – Op 30 april aanstaande opent een nieuwe markt op het heraangelegde Sint-Agathaplein langs de Aarschotsesteenweg in Wilsele -Putkapel (Leuven). Op de maandelijkse markt zal plaats zijn voor 20 standhouders die actief zijn met lokale productie of handel. “De korte keten is hierin een belangrijk gegeven”, zegt mede-initiatiefneemster Bianca Schoonjans. Ook hobbyisten zullen er terechtkunnen met hun creaties. 

Op de maandelijkse markt zal je vlees, groenten, fruit en brood kunnen krijgen maar het wordt volgens de initiatiefnemers geen klassieke markt. “Iedereen die nauw verbonden is met Wilsele-Putkapel door bijvoorbeeld lokale productie of handel, is welkom. We willen het korte keten gegeven extra in de kijker zetten. Heel wat uitstekende ondernemers uit de buurt zijn nog niet voldoende bekend bij het grote publiek. Met Wilsele Mèt willen we hierin verandering brengen”, zegt Bianca Schoonjans. Maar ook  hobbyisten hebben een plaats op de markt.

Belevingsplek 

Het is niet de bedoeling om tijdens Wilsele Mèt enkel te verkopen. De nieuwe markt moet ook een ontmoetingsplaats /belevingsplek worden voor mensen uit de buurt. Met de gezondheidscrisis in het achterhoofd is de nood groot dat mensen elkaar opnieuw fysiek kunnen ontmoeten. “We zien dat er heel wat interesse is voor het initiatief. Ook  de aanvragen voor de standen komen vlot binnen. Ik hoop dat we iedereen een plaatsje kunnen aanbieden”, luidt het.

Maandelijks 

De markt start op 30 april, tussen 16.30 en 19.30 uur. Aan Wilsele Mèt wordt ook een feestdag gekoppeld en hoe anders valt die op 30 december, met een verwijzing naar de postcode  3012. Er zal dan een speciale editie worden georganiseerd met workshops en andere activiteiten voor jong en oud.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Grimbergen, Watermaal-Bosvoorde
Grimbergen

CEO geeft na 26 jaar fakkel door

GRIMBERGEN/WATERMAAL-BOSVOORDE - Projectontwikkelaar Matexi, met regionale kantoren in onder andere Grimbergen (Vlaams-Brabant) en Watermaal-Bosvoorde (Brussel), kondigt de aanstelling van een… Lees meer