Nieuws Vlaams-Brabant Windvision koopt Franse sectorgenoot

Windvision koopt Franse sectorgenoot

Windvision koopt Franse sectorgenoot

LEUVEN – De Leuvense windparkontwikkelaar Windvision heeft de Franse sectorgenoot Terre & Watts Développement overgenomen. Door de overname verhoogt de ontwikkelingscapaciteit van Windvision tot 4 gigawatt. 

Met deze acquisitie kan Windvision zijn voetafdruk en capaciteiten uitbreiden met als doel meer hernieuwbare energie te leveren aan Europese huishoudens. Het versterkt de positie van Windvision als een belangrijke speler in de opwekking van hernieuwbare energie en toont het engagement van het bedrijf om bij te dragen aan de ambitieuze EU Green Deal.

Windvisions investering in Terre & Watts Développement zal de ambities van het bedrijf op het gebied van zonne-energie in België, Frankrijk en Spanje, waar Windvision al aanwezig is, ondersteunen door expertise en nieuwe projecten toe te voegen aan Windvisions team en pijplijn.

Simon Neerinckx, CEO van Windvision: “We zijn zeer verheugd onze krachten te bundelen met Terre & Watts Développement. De culturen van onze bedrijven zijn goed op elkaar afgestemd en we geloven dat Terre & Watts’ diepgaande expertise van de zonne-energiemarkt zeer waardevol zal zijn bij het realiseren van onze ambitie om een groenere toekomst te ondersteunen.”

Begin dit jaar nam Windvision windparkontwikkelaar Vortex Energy Belgium over. De Leuvenaars werden op hun beurt vorig jaar ingelijfd door het Amerikaanse Blackrock, dat Windvision de rol toebedeelt van basisbedrijf om een grote Europese ontwikkelaar in hernieuwbare energie uit te bouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.