Nieuws Vlaams Brabant Winkel van Brantano in Grimbergen in modern kleedje

Winkel van Brantano in Grimbergen in modern kleedje

Winkel van Brantano in Grimbergen in modern kleedje

brantanoDe heropfrissing van de schoenenwinkels van Brantano is begonnen. De eerste acht winkels zijn aangepakt en hebben de deuren geopend. In Vlaams-Brabant gaat het om één winkel: in Grimbergen. Er zal in totaal 50 miljoen euro worden geïnvesteerd om een honderdtal vestigingen om te bouwen. De eigenaars hopen door ook kleding te verkopen de omzet met 20 tot 25 procent te verhogen.

De moderniseringsplannen van Brantano werden begin juli al bekendgemaakt. De eerste acht winkels die opgefrist werden, hebben nu ook de deuren geopend. Het gaat om winkels in Grimbergen, Ieper, Hasselt, Lommel, Mechelen, Nimy, Wilrijk en Zoersel. “Ook het logo werd aangepakt en oogt nu frivoler en vrouwelijker”, zegt Brantano.

De nieuwe baseline luidt Like a walk in the park. Dat verwijst naar het park, waar mensen uit alle lagen van de bevolking samenkomen en waar iedereen zijn plekje vindt. Behalve schoenen gaat Brantano voortaan ook kleding verkopen.

“Brantano gebruikte zijn vierkante meters onvoldoende efficiënt”, zegt Rens van de Schoor, ceo van de Nederlandse R&S Retail Group, waaronder Brantano valt. “In de eerste plaats wil Brantano een gevestigde waarde in schoenen blijven. Het aanbod blijft even groot, alleen mooier en toegankelijker gepresenteerd. Bovendien kan een goed gekozen fashionaanbod met scherp geprijsde hardlopers van onze eigen R&S-merken en van derden de winkelomzet met 20 tot 25 procent doen stijgen zonder dat de schoenenverkoop eronder lijdt.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.