Nieuws Vlaams Brabant Winkelcentrum in Zellik nog niet voor morgen

Winkelcentrum in Zellik nog niet voor morgen

Winkelcentrum in Zellik nog niet voor morgen

winkelcentruminzellikEen projectontwikkelaar diende een bouwaanvraag in voor een winkelcentrum van 4.000 vierkante meter langs de Pontbeek in Zellik (Asse). Winkelketens als Albert Heijn, Action, Krefel en Fashion Store zijn kandidaat om er zich te vestigen. Maar handelaars en inwoners van Zellik zien de komst van het megaproject niet zitten.

De plannen voor een winkelcentrum tussen de Vliegwezenlaan en de Pontbeek (de N9-verbindingsweg naar Asse) zijn niet nieuw. Maar door de bouwaanvraag van de promotor, de vennootschap AAA Retail Pontbeek die eigenaar is van het perceel, ging nu een openbaar onderzoek van start. Dat loopt tot 20 mei.

De projectontwikkelaar gaf vorig jaar opdracht voor een effectenstudie op de mobiliteit. De geplande handelszone heeft een bruto vloeroppervlakte van 6.245 vierkante meter en daar bovenop nog eens 176 parkeerplaatsen. Het plan omvat vijf winkels, verdeeld over twee verdiepingen. Daar is zeker een grootwarenhuis bij.

Het geplande retailpark ligt in woongebied. In het handelscentrum van Zellik en in de omgeving van de Vliegwezenlaan is er veel tegenwind. De plaatselijke handelaars namen al een advocaat onder de arm. De bewoners plannen een eerste overleg om hun strategie te bepalen.

In het mobiliteitsrapport is sprake van ongeveer 15.000 bezoekers per week. Dat komt neer op 6.500 bijkomende voertuigen per week. Op de Vliegwezenlaan en in het centrum van Zellik gaat dat onvermijdelijk tot bijkomende files leiden. Tegenstanders wijzen ook op de naburige aanwezigheid van het Basilix-shoppingcentrum, nauwelijks 2 kilometer verder in Sint-Agatha-Berchem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.