ZAVENTEM/BRUSSEL – Het online platform Workero, een digitaal netwerk van kantoren en co-creatie, is boven het doopvont gehouden.
Vele bedrijven hebben te maken met een overschot aan kantoorruimte. Elke werknemer heeft wel eens genoeg van het pendelen. En elke ondernemer heeft wel eens een periode waarin de business opportuniteiten schaars zijn en waar de honger naar doelgericht netwerken top of mind is. Workero wil deze drie uitdagingen met een eenvoudig idee oplossen.
Makkelijk instappen
Volgens Workero betaalt een bedrijf jaarlijks 6.765 euro per werknemer voor de werkplek en de infrastructuur. Ongebruikte ruimtes kosten met andere woorden heel wat geld. Het platform Workero wilt het voor ondernemingen mogelijk maken om die ruimtes makkelijk te verhuren en te rentabiliseren. Kantoorruimte op overschot verhuren is zo veel mogelijk gestroomlijnd. Bedrijven kunnen gegevens over hun kantoor doorsturen naar Workero en na een evaluatie wordt deze opgenomen in het platform. Workero helpt bedrijven ook met hun werknemers de mogelijkheid te geven om flexibel te werken door een coworkingdesk of vergaderzaal te huren via Workero. Via de LinkedIn-knop op de webpagina van Workero kunnen bedrijven, zelfstandigen en freelancers rechtstreeks een gebruiker van het online platform worden (zie infra).
Van uur tot maanden
Coworkingdesks, vergaderzalen en kantoren huren kan vanaf een uur tot zelfs maanden. Die gebruikers bestaan vooral uit werknemers van de partners-verhuurders (zie supra), starters, zelfstandigen en freelancers maar zijn ook beschikbaar voor iedereen die professioneel actief is. Naast de huidige achttien partner locaties, dat worden er 58 in het tweede kwartaal van 2019, zijn ook de locaties van Workero in Brussel, Zaventem, Antwerpen en Turnhout beschikbaar. Naast het flexibel werken kunnen ze connecteren gebaseerd op een krachtig algoritme dat juist inspeelt op de sterktes van elke gebruiker. Direct chatten, community boards en aanbod van evenementen, vanuit de partners, zijn slechts enkele tools die het platform aanbiedt.
Meer dan kantoordeelplatform
Omdat elke professional een werkplek kan huren, ontstaan er samenwerkingsmogelijkheden. En dat leidt volgens Workero tot nieuwe inzichten en ideeën. Doordat gebruikers overal terecht kunnen, kunnen ze ook dichter bij huis, bij de school van hun kinderen of bij hun favoriete sportschool werken. De gebruiker wordt dus uit de file gehaald en in een kantoor dichtbij geplaatst. Met minder stress, minder C02-uitstoot en meer tijd tot gevolg. “Kortom, Workero is veel meer dan juist een kantoordeelplatform. Wij staan voor innovatie, de push naar co-creatie door het verbinden van ondernemers en werknemers en tevens bedrijven de kans te geven om het flexibele werken voor hun eigen werknemers nu uiteindelijk aan te bieden binnen een professioneel landelijk netwerk”, besluiten de organisatoren.