Nieuws Vlaams Brabant Zonnebankcentrum niet in regel met voorschriften voor uitbating

Zonnebankcentrum niet in regel met voorschriften voor uitbating

Zonnebankcentrum niet in regel met voorschriften voor uitbating

Zonnebankcentrum Sun Factory uit Baal (Tremelo) en zaakvoerder Walter V.S. (50) uit Tremelo werden door de correctionele rechtbank van Leuven beide veroordeeld tot een geldboete van 3.000 euro. Zij waren niet in regel met de voorschriften voor uitbating van een zonnecentrum.

De overtredingen werden vastgesteld bij een controle op 3 oktober 2014. De Economische Inspectie onderzocht er die dag de zes zonnebanken van het zonnecenter aan de Baalsebaan. De controleurs stelden diverse inbreuken vast op het KB van 20 juni 2002 dat de exploitatie regelt.

Het bord met de waarschuwing dat de klant huidkanker riskeert, was niet zichtbaar aan het onthaal. Alle parameters waren uitgeschakeld. De intensiteit en de gebruiksduur van zonnebanken waren niet aangepast aan het huidtype van de consument.

Bij de eerste beurt werd een te hoge dosis straling toegediend. Ten slotte werden in 2011, 2013 en 2014 welgeteld 31 klanten jonger dan 18 jaar bediend en dat mag niet.

Sun Factory bestaat sinds 31 maart 2003. Walter V.S. is zaakvoerder sinds 1 september 2007.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.