Nieuws Vlaams Brabant Zonnepanelen op Provinciehuis en Pivo-site

Zonnepanelen op Provinciehuis en Pivo-site

Zonnepanelen op Provinciehuis en Pivo-site

De raad van de provincie Vlaams-Brabant besliste om een bestek uit te schrijven voor de plaatsing van zonnepanelen op de daken van het Provinciehuis in Leuven en twee loodsen op de site van het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (Pivo) in Asse. Het elektriciteitsverbruik van de Pivo-site zal op die manier grotendeels gedekt worden door hernieuwbare energie.

“Wij hebben de ambitie om tegen 2040 te wonen, te werken en te leven in een klimaatneutrale provincie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor Ruimtelijke Planning. “Een van de manieren om onze ambitie waar te maken is het inzetten op hernieuwbare energie. Met ons eigen energiebeleid willen we tegen 2019 twintig procent minder energie verbruiken, 55 procent minder CO2 uitstoten en streven naar twintig procent hernieuwbare energie.”

Naar aanleiding van een potentieelstudie en de energiekansenkaart wil de provincie in eerste instantie inzetten op hernieuwbare energie op de eigen sites. De prioriteit gaat naar de plaatsing van fotovoltaïsche panelen.

“Als overheid moeten we zelf het goede voorbeeld geven. Daarom gaan we zonnepanelen in verschillende fasen plaatsen op de provinciale gebouwen. We beginnen met het Provinciehuis in Leuven en de Pivo-site in Asse.”

In het Provinciehuis komen er zonnepanelen op het dak van het laaggebouw, goed voor een vermogen van 147 kWp. Op de Pivo-site worden zonnepanelen geplaatst op de daken van de loodsen 68 en 99, beide goed voor een vermogen van 119,4 kWp.

“Met de plaatsing van deze zonnepanelen gaan we uit van een maximaal eigen verbruik van opgewekte energie. In het Pivo wordt hiermee het elektriciteitsverbruik voor een groot deel van het jaar voor honderd procent gedekt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.