Nieuws West-Vlaanderen Abriso-Jiffy op overnamepad in Ierland

Abriso-Jiffy op overnamepad in Ierland

Abriso-Jiffy op overnamepad in Ierland

ANZEGEM – Het West-Vlaamse Abriso-Jiffy, in handen van Pascal Vanhalst en Jan Dejonghe alsook een aantal kaderleden, doet een strategische overname in Ierland. Dat laat het bedrijf weten. Het Ierse  Novostrat (30 miljoen euro omzet) krijgt een West-Vlaamse etiket. Vermoedelijk zitten er nog meer overnames aan te komen. Voor dit jaar wordt gemikt op een omzet van 300 miljoen euro (212 miljoen in 2020). Abriso-Jiffy is een fabrikant van beschermende kunststofverpakkingen en isolatiemateriaal, telt om en bij de 1.500 werknemers en heeft 15 fabrieken in 11 Europese landen. Het is daarmee marktleider in Europa.

 

Abriso-Jiffy zegt dat het wil groeien door te investeren in innovatie en via een reeks overnames. De aankoop van de Ierse sectorgenoot Novostrat past in dat plaatje. Abriso-Jiffy zou de deal grotendeels zelf financieren en mikt voor dit jaar op een omzet van 300 miljoen euro.

Novostrat, dat eigendom is van de Ierse ondernemer en stichter Lionel Junique, is geen meelopertje. Het bedrijf geeft werk aan 200 werknemers, verdeeld over fabrieken in Polen en Ierland. Vanuit Polen wordt ook de belangrijke Duitse markt volop beleverd met producten. Het Ierse bedrijf haalt een omzet van 30 miljoen euro. Novostrat zou onder meer met zijn technische schuimen een erg complementair aanbod in huis hebben, wat de interesse uit West-Vlaamse hoek grotendeels verklaart.

Abriso-Jiffy is erg winstgevend en kwam dit jaar voor de meerderheid in handen van de discrete investeerder Pascal Vanhalst (TVH). Jan Dejonghe (ex-Pinguin) noemde eerder al de blijde intrede van Vanhalst een zegen voor zijn bedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.