Afscheid van de immer vrolijke architect en KVK-boegbeeld Marc Coppieters (83)

KORTRIJK - In Kortrijk is het voorbije weekend Marc Coppieters heengegaan. Hij werd 83 en was al een tijd ziek verklaard. Coppieters zal altijd herinnerd worden als de alom geliefde volkse figuur die als een echte ondernemer ook 'zijn' architecturaal werk op hoog niveau tilde. Hij was ook een boegbeeld van het Kortrijkse voetbal.  

In sportmiddens was Marc Coppieters een vrij bekend figuur: eerst als de altijd in zwart geklede keeper van Stade Kortrijk, later als moeilijk te passeren doelverdediger bij de fusieclub KV Kortrijk (die in 1971 het levenslicht zag). Nog later als lang niet onaardig tennisspeler (in De Wikings) of als amateurfietser die amper bij te houden was eens hij zijn stalen ros beklom. Zelfs Eddy Merckx heeft dat ooit mogen ondervinden.

Waar hij ook kwam, met de kleurrijke figuur van Marc Coppieters stak steevast een portie authentieke levensvreugde en nooit geveinsde vrolijkheid de kop op. Hij ging ook als een echte gentleman door het leven, een man voor wie de anderen plezieren veel belangrijker was dan zijn eigen ego strelen.

Voorbeeld voor een hele generatie

Ook als architect wist hij met de charme die hem eigen was, zijn klanten te dienen als koningen. Niets was hem te veel gevraagd. Via zijn contacten in sportkringen, haalde de altijd goedlachse en extreem sociaal ingestelde Coppieters quasi moeiteloos private opdrachten naar zich toe. Maar ook in ondernemerskringen wist hij de nodige naam en faam te vergaren. Onder meer de voormalige Generale Bank ging graag bij hem aankloppen voor het inrichten van bankkantoren in West- en Oost-Vlaanderen. Ook bij Konvert Interim was hij beroepshalve kind aan huis.

Marc Coppieters, die al langer zijn levensgezellin en huwelijkspartner Monique had verloren, laat twee zonen (Jérôme, Hector) achter. Via deze weg plengen we persoonlijk meer dan één traan voor een man die ons bijzonder na aan het hart lag en door zijn optimistische levenswandel tot voorbeeld strekte van een hele generatie.