Nieuws West-Vlaanderen Agristo breidt nog maar eens zijn capaciteit uit en zoekt 200 nijverige handen

Agristo breidt nog maar eens zijn capaciteit uit en zoekt 200 nijverige handen

Agristo

Agristo breidt nog maar eens zijn capaciteit uit en zoekt 200 nijverige handen

WIELSBEKE – Ook in zijn 35e levensjaar blijft Agristo investeren in de ambitie om vanuit Vlaanderen en Nederland de wereld te verlekkeren met zijn diepgevroren aardappelproducten. “Groeien om te groeien is echter niet onze focus, we willen op een duurzame manier groeien, door onze ecologische voetafdruk te beperken, aandacht te hebben voor onze omgeving én vooral sterk in te zetten op medewerkers die zich bij ons ‘jeunen’,” vertelt CEO Hannelore Raes.

Op de Jobdagen op donderdag 30 september en zaterdag 2 oktober kunnen toekomstige ‘Potatoholics’ in Wielsbeke en Nazareth met Agristo kennismaken. Er wordt die dag gezocht naar liefst honderd nieuwe medewerkers. Wie naar Wielsbeke komt, zal met een VR-bril een virtuele toer kunnen doen in Nazareth, en omgekeerd.

Begin 2016 kocht Agristo de oude Unilin-site in Wielsbeke en eind 2017 ging men er in een volledig nieuwe fabriek van start met een eerste productielijn. “Vandaag bouwen we er al aan de derde lijn die volgend voorjaar in gebruik wordt genomen”, aldus CEO Hannelore Raes. “Ze zal vooral de meer gespecialiseerde gesneden aardappelfriet produceren, zoals wafelfrietjes, extra krokante frietjes en producten met speciale kruiding. De meerderheid van de ongeveer 100 nieuwe medewerkers die we zoeken, zullen in Wielsbeke aan de slag kunnen. Maar ook in onze andere vestigingen blijven we investeren. Ook daar kunnen we bijkomende handen goed gebruiken.”

Kleinere teams

“Op die nieuwe lijn gaan we onze nieuwe organisatiestructuur toepassen,” vertelt Karel Delporte, plant manager in Wielsbeke. “Van de klassieke organisatie met verschillende afdelingen – productie, inpak, technische dienst,… – gaan we naar kleinere teams. Naast hun basisfunctie zullen mensen die dat willen nu ook polyvalent worden ingezet in andere functies binnen het team. Zo kan bijvoorbeeld een inpakoperator ook zijn collega in de kwaliteitsafdeling vervangen. Jobs krijgen daardoor meer afwisseling, en ook verlof kan polyvalenter worden opgenomen. In die nieuwe organisatie zullen ook de ploegchefs van vandaag – die veel operationele taken hebben – straks als teamleider meer aandacht kunnen besteden aan hun medewerkers. Er komt voor hen tijd vrij voor onder meer evolutiegesprekken, terugkomgesprekken na een ziekteperiode en om opleidingsnoden te bespreken. Zo zullen we nog béter kunnen inzetten op de talenten van elke medewerker.”

Divers aanbod

Wie graag een vollédig overzicht wil krijgen van de jobmogelijkheden bij Agristo, moet niet noodzakelijk op de beide sites langsgaan. Wie naar Wielsbeke komt, zal met een VR-bril een virtuele toer kunnen doen in Nazareth, en omgekeerd. “Nazareth is de fabriek van de specialiteiten,” vertelt plant manager Gianni Wallays. “We maken er complexere recepturen, en zowel de productie- als de inpaklijnen zijn meer geautomatiseerd. Daardoor verschuiven ook de jobvereisten voor onze site: van vooral manueel werk naar mensen die met dat complex en boeiend machinepark kunnen omgaan. Nieuwe medewerkers moeten dus bereid zijn om te blijven bijleren. En voor alle duidelijkheid: ook 50-plussers zijn zeker welkom bij Agristo. We zijn vooral op zoek naar mensen met interesse en ‘goesting’ om mee te bouwen aan ons groeiverhaal.”

info: www.jobdag.agristo.com

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.