Alertis overname 2020 horizontaal

Alertis breidt uit en neemt over

ROESELARE - Alertis, specialist in technologische beveiliging en marktleider in brandbeveiliging, versterkt zich met sectorgenoot Gas Applications & Services uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Tegelijk breidt de hoofdzetel in Roeselare uit. “Met deze overname en de uitbreiding van onze kantoren zetten we onze ambitie kracht bij want wij willen met onze oplossingen de onbetwiste nummer één worden in service en connectiviteit in het domein van de technologische beveiliging”, stelt Guy Slagmulder, CEO van Alertis.

Al sinds 1990 biedt Alertis, met vestigingen in Roeselare, Gent, Wilrijk en Lummen, innovatieve oplossingen in brand- en toegangsbeveiliging voor de zorgsector, de logistieke sector, het verblijfstoerisme, de industrie, de utiliteitsbouw en onroerend erfgoed. Vandaag staat het in voor het beheer en de perfecte werking van meer dan 18.000 veiligheidsinstallaties in heel België. En tal van klanten rekenen op het Alertis-team voor hun periodieke onderhoud.

De klanten bevinden zich in sectoren waar beveiliging van cruciaal belang is. "En ze doen al jaren een beroep op ons omwille van onze geïntegreerde producten", aldus zaakvoerder Guy Slagmulder. "We hechten ook enorm veel belang aan een efficiënte dienstverlening. Daarom bedienen we hen vanuit vier regionale vestigingen. De afgelopen jaren noteerden we een sterke groei en we werden 10 jaar na elkaar genomineerd bij de Trends Gazellen.”

Sterke groei resulteert in nieuw kantoorgebouw

Ook tijdens deze coronacrisis is het orderboek van Alertis aardig gevuld. Het virus heeft een beperkte impact op de activiteiten. “Tijdens de eerste golf hebben we 3 maanden een ernstige terugval gekend en door de lockdown was het moeilijk om onze klanten te bedienen", zegt Slagmulder. "Nu is de situatie wel werkbaar. Meer nog, we hebben de achterstand ingehaald en we kunnen nu de projecten amper bijhouden. Daarom zoeken we in elke vestiging nieuwe mensen, voornamelijk met een technische achtergrond, om ons team te versterken.”

Door de forse groei heeft het brandbeveiligingsbedrijf ook nood aan extra ruimte. Bovenop het bestaande kantoorgebouw in Roeselare komt een nieuwe verdieping van 500 m². "De bedoeling is om nog meer demo- en belevingsruimte te creëren voor onze klanten", aldus de CEO. "Tegelijk komen er nieuwe burelen voor ons personeel, want als we één iets uit deze periode geleerd hebben is dat onze werknemers zich beter voelen en efficiënter werken als ze ook over ruime mogelijkheden beschikken om  fysiek samen te werken. We zijn ervan overtuigd dat dit een noodzaak is om nieuwe, innovatieve diensten te ontwikkelen.”

Win-win voor alle partijen

Met de overname van Gas Applications & Services zet Alertis haar ambities kracht bij. Gas Applications & Services geniet een goede reputatie in gasdetectie en heeft meer dan 1.000 actieve klanten in portefeuille. "We versterken zo ons marktaandeel in onze core business en we zijn in staat nieuwe klanten onze expertise in de andere beveiligingstechnieken, zoals branddetectie, camerabewaking en toegangscontrole aan te bieden”, heet het.

De klanten van Gas Applications & Services worden dus deel van het groeiverhaal en daar neemt technologie een steeds belangrijkere rol in. “Met het door ons ontwikkelde Safespace-platform kunnen we brandcentrales en detectoren op afstand analyseren, zodat we afwijkingen reeds in een vroeg stadium detecteren", besluit Guy Slagmulder. "Zo kunnen we bij een probleem sneller ingrijpen of een onderhoud vroeger inplannen om foutmeldingen te voorkomen. Met deze overname kunnen we onze technologie nu ook op het vlak van gasdetectie verder uitrollen.”

 

foto: Guy Slagmulder (l) en Zwony Nesic (Gas Aplications & Services)