alheembouw oostnieuwkerke

Alheembouw neemt spectaculaire nieuwe hoofdzetel in gebruik

Het West-Vlaamse bouwbedrijf Alheembouw heeft in Staden een behoorlijk spectaculair nieuw gebouw in gebruik genomen. De cirkelvormige contouren zorgen voor een opvallend visitekaartje in het aanbod van bedrijfskantoren.

De corporate identity van bedrijfskantoren heeft de laatste tien jaar een grote sprong gemaakt. Kantoorgebouwen zien er steeds aantrekkelijker uit. Nieuwe werkvormen zoals Work Place Innovation (WPI) of Unchained Working vragen veelal om een in het oog springend architectonisch ontwerp. Zowel naar exterieur als naar interieur. Sleutelbegrippen zijn comfort en flexibiliteit. Alheembouw wilde alvast niet achter blijven. Het management hoopt met het cilindergebouw ook gemakkelijker betere medewerkers te kunnen aantrekken.

De basis van Alheembouw werd gelegd in 1970 door Alberic Heemeryck naar wie het bouwbedrijf is genoemd. Aanvankelijk stortte hij zich vanuit de Penninckstraat in Oostnieuwkerke (Staden) op verbouwings-  en nieuwbouwprojecten. Maar algauw kwamen door zijn goede reputatie nieuwe opdrachtgevers aankloppen. In 1982 bouwde hij zijn eerste appartement en kocht hij zijn eerste kraan. Onder zijn bestuur werd de kiem gelegd voor de succesvolle onderneming die Alheembouw vandaag is.

Vandaag wordt de kmo geleid door een duo: Johan Hemeryck en Peter Temmerman. Johan Heemeryck is de jongste zoon van Alberic. Hij maakte zijn opwachting in 1982  en kreeg al snel de smaak te pakken. In 1988 nam hij de fakkel van zijn vader over en gaf hij de groep Alheembouw een nieuw elan. Het bedrijf ontplooit zich in de private en de publieke sector als duurzame bouwpartner. Onder zijn beleid breiden de orders zich gestaag uit. Zo vindt de grootindustrie vlot de weg naar Oostnieuwkerke en bouwt Alheembouw vandaag diepvriesloodsen en fabriekshallen. Maar ook scholen, zorgomgevingen, publieke gebouwen, kantoren, culturele centra en PPS-projecten behoren tot de vele uitdagingen van Johan Heemeryck en zijn team. Benevens de bouwactiviteiten weet Alheembouw zich ook sterk sociaal te verankeren in eigen streek.