Nieuws West-Vlaanderen Alheembouw sluit Steenoven in de armen

Alheembouw sluit Steenoven in de armen

Alheembouw sluit Steenoven in de armen

OOSTNIEUWKERKE – Peter Temmerman, gedelegeerd bestuurder van aannemer Alheembouw uit Oostnieuwkerke, wordt de nieuwe eigenaar van projectontwikkelaar Steenoven uit Roeselare. Via zijn vennootschap 2B Concrete neemt Temmerman alle aandelen over van de familie Heemeryck-Spriet, die Steenoven bijna 30 jaar geleden oprichtte. 

Met deze overname toont Peter Temmerman resoluut zijn ambitie om lid te worden van het selecte clubje van grootste Belgische aannemers en projectontwikkelaars.

 

 

 

 

Alheembouw is een klinkende naam in de bouwsector: de aannemer uit Oostnieuwkerke zal het nieuwe stadion van Club Brugge bouwen en is momenteel onder meer aan de slag in Lokeren, waar het in opdracht van WDP het nieuwe Europese distributiecentrum van chocoladeproducent Barry Callebaut bouwt (oplevering eind 2021).

Voor het personeel van Steenoven (zie teamfoto) zou er niets veranderen. Iedereen blijft aan boord en Steenoven blijft werken vanuit zijn hoofdkantoor in Roeselare. De dagelijkse leiding blijft ook de komende jaren in handen van managing director Katleen Spriet en CEO Bart Vanderdonckt. “Willen we als bouwbedrijf duurzaam groeien in een zeer concurrentiële sector, dan moeten we alle kennis in huis hebben”, aldus Peter Temmerman. “Steenoven is als projectontwikkelaar van residentieel en commercieel vastgoed de ideale aanvulling op ons aanbod.”

Geen onbekenden voor elkaar

De professionele banden tussen Steenoven en Alheembouw uit Oostnieuwkerke zijn al jaren (ruim 25 jaar) nauw, maar nu neemt topman Peter Temmerman ook het roer in handen bij de projectontwikkelaar uit Roeselare. Temmerman neemt de ontwikkelingstak binnen Steenoven over,  noem het gerust de machine om ontwikkelingen mee te doen.

Het eigen patrimonium van de families Heemeryck en Spriet, dat via STO Real Estate (STORE) ook deel uitmaakt van Steenoven, zit niet in de deal.

Mooi ondernemersverhaal

De overname door Peter Temmerman is het slotakkoord van een mooi familiaal ondernemersverhaal. Katleen Spriet, die Steenoven bijna 30 jaar geleden samen met haar echtgenoot Johan Heemeryck opstartte, kijkt met veel plezier en gepaste trots terug.

“We zijn 30 jaar geleden van nul begonnen en hebben Steenoven uitgebouwd tot een referentie in projectontwikkeling”, aldus Spriet. “We hebben beslist om onze aandelen te verkopen omdat we absoluut de continuïteit van het bedrijf willen verzekeren. We hebben immers voor 650 miljoen euro aan projecten in de pijplijn zitten. Verbreding is noodzakelijk om ook in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen. Ik zal nog maximum vijf jaar de dagelijkse leiding van Steenoven op mij te nemen. Ondertussen zoeken we iemand die het van mij kan overnemen, zodat ik me op mijn activiteiten in andere bedrijven kan concentreren.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.