Nieuws West-Vlaanderen All Events bouwt festivalchalets om tot sanitaire hutten

All Events bouwt festivalchalets om tot sanitaire hutten

All Events bouwt festivalchalets om tot sanitaire hutten

ZEDELGEM – All Events uit Zedelgem heeft naar eigen zeggen een doeltreffende oplossing in huis om, vanaf 11 mei, veilig shoppen mogelijk te maken. Het heeft een festivalhut omgebouwd tot een ‘sanicabine’ met mobiele, overdekte ontsmettingsunit inclusief een automaat voor mondmaskers. All Events ontstond in 1999 en is gespecialiseerd in het verhuren en verkopen van infrastructuursystemen zoals mobiele chalets en bars, tenten en hutten. Het verhuurbedrijf mag festivals als Rock Werchter, Graspop Metal Meeting en Tomorrowland tot zijn klanten rekenen. Ook heel wat steden en gemeenten kloppen bij All Events aan voor het inrichten van hun kerstmarkt.

De evenementensector krijgt het zwaar te verduren, maar het zet een aantal toeleveranciers ook aan het denken over hoe ze kunnen omspringen met de nieuwe realiteit. Zo heeft All Events uit Zedelgem de ‘sanicabin’ ontwikkeld, een mobiele chalet waarin shoppers hun handen kunnen ontsmetten en een mondmaskerautomaat vinden. “Als binnenkort de winkels heropenen, hebben wij een snel leverbare en makkelijk te plaatsen oplossing om in alle veiligheid te shoppen”, legt Pieter Luypaert, zaakvoerder van All Events uit. “De grootste troef van onze chalets zijn de eenvoudige montage en het hoogwaardige materiaal waaruit ze vervaardigd zijn. Ze kunnen tegen een stootje en je bouwt ze met twee personen in amper enkele minuten op. Bovendien zijn ze compact te transporteren. Zo krijgen we tot 42 easy chalets in 1 vrachtwagen.”

 Veilig ontsmetten tijdens het shoppen

Van de nood een deugd maken, heet dat dan. “Toen de regering besliste dat er deze zomer geen massa-evenementen mochten plaatsvinden, was dat een streep door onze rekening” aldus de zaakvoerder. “Maar we bleven niet bij de pakken zitten en hebben naar manieren gezocht om ons verhuuraanbod verder nuttig in te zetten. Zo beschikken we over ruime voorraad noodbedden, die we bij een tekort in zorginstellingen kunnen inzetten. Binnenkort zullen we ook onze dubbele chalets inzetten in woonzorgcentra, als bezoekersruimte met tussenwand.”

Vandaag heeft All Events meer dan 1000 chalets op voorraad, die tijdelijk zullen worden gebruikt als ‘sanicabin’. In deze units staan 4 ontsmettingspalen die met de voet bediend kunnen worden. Optioneel kan er in elke unit ook een automaat met mondmaskers worden geïnstalleerd. Zowel de palen als de automaten worden geleverd door Mera Claeys uit Ruddervoorde.

Een oplossing voor diverse sectoren

Steden mogen elke cabin ook een eigen look & feel geven. “Ze kunnen er hun logo op plaatsen of op de wanden affiches met preventieboodschappen aanbrengen”, heet het bij All Events. “En door meerdere chalets naast elkaar te zetten kunnen een groot aantal mensen op korte tijd hun handen desinfecteren. Ook voor andere organisaties is de sanicabin interessant. “We hebben voldoende capaciteit om de units ook bij scholen en bedrijven te plaatsen. Zeker op plaatsen waar er veel verloop van mensen is, bijvoorbeeld op werven of in drukke treinstations, is het een efficiënte en weerbestendige oplossing, die je, eenmaal de crisis achter de rug is, snel weer kunt wegnemen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.