Nieuws West-Vlaanderen Amerikaanse zakentijdschrift Forbes neemt Luc Tack op in miljardairlijst

Amerikaanse zakentijdschrift Forbes neemt Luc Tack op in miljardairlijst

Amerikaanse zakentijdschrift Forbes neemt Luc Tack op in miljardairlijst

IEPER – Zelf zal hij er niet bepaald mee opgezet zijn maar de charmante West-Vlaamse ondernemer Luc Tack (Picanol, Tessenderlo) krijgt een plaatsje in de nieuwste Forbes-lijst van superrijken. Forbes selecteerde 2.775 mensen van over de hele wereld, waaronder twee Belgen: Luc Tack en investeerder Eric Wittouck (ex-Tiense Suiker, nu onder meer investeerder in Weight Watchers)

Volgens Forbes is Luc Tack (59) goed voor een vermogen van 1,5 miljard euro. Het vermogen van Wittouck zou steeds volgens Forbes goed zijn voor 10 miljard.

Luc Tack nam dik tien jaar terug het toen twijfelende Picanol over van de familie Steverlynck en maakte er een sterbedrijf van, op de markt maar ook op de beurs. Dat huzarenstukje deed hij nog eens over met Tessenderlo. Luc Tack is het type no nonsense ondernemer, en hij trekt die lijn door op alle vlak. Zijn bescheidenheid is ook erg groot, en dat geeft hem een bijzondere charme.

Het weekblad Trends riep hem zes jaar terug (2015) heel terecht uit tot Manager van het Jaar. Tack heeft als geen ander begrepen hoe mensen te motiveren en hoe markten te veroveren op basis van innovatie. Zijn verdienste voor het West-Vlaams ondernemerschap is dan ook eindeloos.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.