Anse en Ewout Vanmassenhove tonen grote ambities met hun healthy cafés

DE PANNE - De rijpe twintigers Anse en Ewout Vanmassenhove uit De Panne gaan door het leven als zus en broer. Enkele jaren terug besloten ze ook om als ondernemers samen door het leven te gaan. In 2018 openden ze in Gent hun eerste 'Oats Day Long', een eettent of havermoutbar, waar enkel gezond eten op het menu staat. Waar ze toen nog van droomden -expansie - komt nu in een stroomversnelling. Dit jaar nog maken ze een sprong van 2 naar 5 sites met het uithangbord Oats Day Long.    

Noem de sites van Oats Day Long maar hippe eetplekken. In 2018 openden Anse en Ewout Vanmassenhove hun eerste havermoutbar van de Benelux aan de Gentse Nederkouter. Anse Vanmassenhove (26) en broer Ewout (28) willen met dit ‘fast-casual’ concept inspelen op de trend om snel, vers en gezond eten te serveren. Start je dag met een zoete havermoutbowl die je de hele dag energie geeft of ga er lunchen en ontdek de originele hartige recepten met kip of geitenkaas.

Anse Vanmassenhove ontdekte de vele voordelen van haver tijdens haar studies sportmanagement aan de Universiteit Gent. “In het vak Voedingsleer kwam haver naar voor als zeer gezond, maar ik vroeg me af of we er niets meer mee konden doen dan enkel op de klassieke manier met vruchten en noten”, vertelde Anse eerder al over het concept. Samen met haar broer Ewout ging ze op zoek naar volwaardige gerechten op basis van havermout. Hieruit ontstonden enkele mooie creaties. Oats Day Long speelt ook in op het fast-casual concept, met dus de focus op vers, snel en klantvriendelijk.

Nieuwe vestigingen

Het concept bestaat al langer in grote steden als Kopenhagen, Berlijn en Londen. Anse en Ewout Vanmassenhove reisden, ter voorbereiding van hun ondernemersdroom, samen naar New York om er inspiratie op te doen over hoe je een havermoutbar runt. In hun shops kan je naast havermout ook afgeleide producten krijgen, zoals havermelk of verschillende biertjes op basis van haver.

Nog voor het einde van het jaar willen de jonge ondernemers, naast Gent, ook nog vestigingen openen in Antwerpen, Brussel en Leuven. Brugge staat op het verlanglijstje voor 2022.  En voor de rest? The sky is the limit.