Nieuws West-Vlaanderen Antwerpse vermogensbeheerder FinFactor versterkt zijn aanwezigheid in West-Vlaanderen

Antwerpse vermogensbeheerder FinFactor versterkt zijn aanwezigheid in West-Vlaanderen

Antwerpse vermogensbeheerder FinFactor versterkt zijn aanwezigheid in West-Vlaanderen

KORTRIJK – De bekende Antwerpse vermogensbeheerder FinFactor bouwt zijn aanwezigheid verder uit in West-Vlaanderen. De innovatieve onafhankelijke speler besliste om zich gevoelig te versterken. Marc Debaveye en Steve Eduwaere, beiden ex-Belfius, vormen voortaan mee het gezicht in onze provincie, samen met West-Vlaming Philippe Mahieu. In tegenstelling tot de klassieke aanpak, wordt hiervoor geen tweede vast kantoor gebouwd. De moderne technologie laat immers toe om intens cliëntencontact en overleg te hebben, zonder ‘bricks‘, zo luidt de redenering.

“Wij zijn ondernemers”, stelt Philippe Mahieu,” en wij zijn zeer kostenbewust. De vrijgekomen middelen laten toe nieuwe initiatieven te ontwikkelen die de klant ten goede moeten komen  en ons aanbod zeer concurrentieel te houden. Zo hanteert FinFactor een zeer transparant systeem bij de vergoeding voor geleverde diensten.”

FinFactor onderscheidt zich van andere vermogensbeheerders door haar Factor Based analyse: een ver doorgedreven kwantitatieve en kwalitatieve analyse van alle activa-klassen met een focus op de lange termijn. Digitalisering, cijfermatige parameters en wetenschappelijk onderbouwde modellen vormen het ene luik. Dit wordt aangevuld door een kritische analyse van het team. Hier speelt ervaring en kennis een grote rol. De FinFactor modellen werken al sinds 2013. Voldoende lang als bewijs voor degelijke resultaten.

Het gebruik van Factoren voor de selectie van bedrijven en beleggingsfondsen is een performante manier  om risico en rendement optimaal te beheren. FinFactor volgt hierin de strategie van het  Norwegian Government Pension Fund, het grootste en zeer succesvolle pensioenfonds ter wereld.

Waarde geven

FinFactor wil zich onderscheiden door een zeer scherpe, duidelijke aanpak en businessmodel. “Wij willen vooral waarde geven aan een cliënt” stelt Steve Eduwaere. “Wij zijn ondernemers en geen bankiers”. Marc Debaveye vult aan: “Wij beloven geen wonderen, maar wij zijn gefocust op de essenties van het vak”. Vandaar het belang van de waarden transparantie, onafhankelijkheid en kostenbewustzijn. Dit laatste is tevens  van belang voor het finale rendement.

Het parler vrai concept is een zeer kenmerkend onderscheid bij FinFactor. “Nergens belangenconflicten” stelt Philippe Mahieu. “Het is een belangrijke reden van ons succes. Vandaar de belangrijke stap naar deze uitbreiding in West-Vlaanderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio