Nieuws West-Vlaanderen Arnaud en Gauthier Vandeputte (Jules & Fils) brengen hulde aan hun grootvader met nieuw uurwerk ‘Made in West-Vlaanderen’

Arnaud en Gauthier Vandeputte (Jules & Fils) brengen hulde aan hun grootvader met nieuw uurwerk ‘Made in West-Vlaanderen’

Arnaud en Gauthier Vandeputte (Jules & Fils) brengen hulde aan hun grootvader met nieuw uurwerk ‘Made in West-Vlaanderen’

ROESELARE – Een eerbetoon aan onze grootvader Jules. Zo noemen Arnaud en Gauthier Vandeputte hun nieuwste (en inmiddels vijfde) creatie van Jules & Fils. Jules & Fils is een honderd procent West-Vlaamse uurwerkmerk dat in principe jaarlijks nieuwe, aantrekkelijke en kwalitatieve modellen op de markt brengt, wat altijd gepaard gaat met een crowdfunding die binnen de kortste keren ook vol loopt.   

Met Jules & Fils zetten de Roeselaarse broers Arnaud en Gauthier een (familie)traditie verder van uurwerkmakerij die in Roeselare begon in de negentiende eeuw, vijf generaties terug in de tijd. Dankzij Jules & Fils wordt de tand des tijds en het rad van de generaties in ere gehouden. “Het favoriete uurwerk van ons grootvader was een Hugex Phase de Lune, een tijdloos erfstuk dat geïnspireerd was op de fases van de maan, “vertellen de broers Vandeputte enthousiast. “Als kind waren we in de ban van dat uurwerk. Daarom geven we onze nieuwste boorling nu de naam J&F Moonphase mee.”

De nieuwste telg werd deze week officieel gelanceerd, bij volle maan aub. Het wordt een collectors item waarvan er slechts 180 stuks zullen worden verdeeld. Naar goede gewoonte doen Gauthier en Arnaud Vandeputte beroep op crowdfunding, sinds ze in 2014 Jules & Fils herlanceerden. Ze doen dit om een deel van de productiekosten af te dekken, een vorm van slimme risicospreiding zeg maar. Die crowdfunding blijkt keer op keer een kassucces. Als tegenprestatie mogen intekenaars rekenen op een scherpe instapprijs bij aankoop van producten.

Niet stil zitten

De broers verbergen het niet dat 2020 een zwaar jaar werd, door het wegvallen van de retail maar ook door het schrappen van hun eigen events of de bezoeken aan gespecialiseerde beurzen. Ook de productie liep danig veel vertraging op. “Maar als west-Vlamingen konden we niet stilzitten,” zegt het duo achter Jules & Fils. “De online shop werd geoptimaliseerd, nieuwe partnerships werden aangegaan en er werd gebroed op nieuwe modellen die nu uit de pipeline komen.”

De uurwerken van Jules & Fils worden op eigen bodem gecreëerd. Bij het ontwerpen en het ontwikkelen van de collecties wordt de visie van de grootvader (klasse en eenvoud) telkens opnieuw gehonoreerd. Dit vertaalt zich in een reeks tijdloze uurwerken.

info: www.julesfils.com en de crowdfunding pagina kan u vinden op www.jfmoonphase.com

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.