Nieuws West-Vlaanderen Arne Vandendriessche snelt met WeZooz Academy de schoolgemeenschap ter hulp

Arne Vandendriessche snelt met WeZooz Academy de schoolgemeenschap ter hulp

Arne Vandendriessche snelt met WeZooz Academy de schoolgemeenschap ter hulp

KORTRIJK – Signpost, het bedrijf van Kortrijkzaan Arne Vandendriessche, is de grootste (75 medewerkers) verdeler van ICT-materiaal aan onderwijs. In deze moeilijke tijden brengt dat ook een grote verantwoordelijkheid mee om te zorgen voor een groot bereik en de juiste kanalen.  “We zijn sinds vrijdag in alle stilte begonnen met onze systemen up te graden voor een stormloop”, aldus Vandendriessche die zopas een akkoord sloot met bevoegd minister Ben Weyts, het Departement Onderwijs en Microsoft om alle materiaal -nood breekt wet-  kosteloos aan te bieden. Het digitaal leerplatform WeZooz Academy, dat Singpost aanbiedt, is een grote hulp in bange dagen voor leerlingen en leerkrachten secundair onderwijs.

Middels een samenwerking van Signpost, Microsoft en het Departement Onderwijs werd WeZooz Academy voor alle leerlingen en leerkrachten in Vlaanderen gratis beschikbaar gesteld.  “Sinds maandagavond zijn we ‘open’ en hebben we hier voorzichtig over gecommuniceerd via onze Facebook”, vertelt Vandendriessche. “Maar dit gaat als een lopend vuurtje en we zitten nu al aan 27.000 nieuwe gebruikers. We gaan ervan uit dat er de komende weken 100.000 ouders, leerkrachten en leerlingen les zullen volgen via WeZooz. Onze helpdesk is met 7 dedicated full timers bezig vragen te beantwoorden van ouders. Het online leerplatform, WeZooz Academy, zet haar digitale deuren open voor alle leerlingen en leerkrachten. De 2.000 lesvideo’s en duizenden oefeningen conform de eindtermen voor het secundair onderwijs zijn een wel gekomen hulp voor de moeilijke situatie waar scholen in zitten. De lessen mogen dan al opgeschort zijn, iedereen is het erover eens dat het leren geen 3 weken, plus 2 weken paasvakantie, mag stilvallen.”

Hulp voor afstandsleren

WeZooz Academy bevat handige lesvideo’s van quasi alle leerstof van de 1ste graad en heel wat onderwerpen voor 2de en 3de graad. Alles professioneel verfilmd, waarbij enthousiaste leerkrachten de klassieke leerstof toelichten, gekoppeld aan korte oefenreeksen als zelftest voor de leerlingen. Elke leerling en leerkracht in Vlaanderen kan zo met een paar kliks aan de slag met afstandsleren.

WeZooz Academy, onderdeel van Signpost, is een online platform met digitaal lesmateriaal voor leerlingen en leerkrachten secundair onderwijs. Aan de hand van leuke, professionele lesvideo’s in het Vlaams worden kennisonderdelen uit de eindtermen bevattelijk uitgelegd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.