Nieuws West-Vlaanderen Stories Asteria groeit aan hysterisch tempo
West-Vlaanderen

Asteria groeit aan hysterisch tempo

GULLEGEM – Zeventien overnames op drie jaar tijd, overwegend in het buitenland. Dat parcours wordt gereden door het Gullegemse Asteria, een specialist in etiketten, hoofdzakelijk voor de voedingsindustrie en verder ook voor diverse sectoren waaronder gebruiksmiddelen zoals shampoos. Asteria is tot nader bericht een familiaal bedrijf dat aangestuurd word door CEO Ives Declerck.

De krant De Tijd bracht zopas het verhaal naar buiten van wat zonder meer een verborgen parel mag genoemd worden in het West-Vlaamse ondernemerslandschap. Vandaag zijn liefst 850 werknemers aan de slag bij Asteria. De omzet bedraagt volgens de laatst beschikbare cijfers 170 miljoen euro. De familiale kmo wordt op het niveau van de aandeelhouders mee aangestuurd door de investeringsgroep Waterland, dat in 2018 instapte. Onder impuls van Waterland wordt steeds sneller gefietst.

De sterke groei komt er vooral door een reeks overnames. De laatste deals werden beklonken in Estland, Finland en Spanje. Op vandaag heeft Asteria een anker uitgeworpen in zeven Europese landen. CEO Ives Declerck (zie foto) laat in De Tijd verstaan dat er nog nieuwe overnames zitten aan te komen, om aldus zo snel als mogelijk door te groeien naar een omzet van 250 à 300 miljoen euro. Flexibiliteit en snelle leveringen worden naar voor geschoven als de toverformules om het waar te maken in de markt. Het bedrijf is relatief jong, en werd in 1985 boven de doopvont gehouden in Heule.