Astrid De Clerck ruilt Voka in voor HR-bedrijf Effectis

KORTRIJK - Na ruim tien jaar aan de slag te zijn geweest als stafmedewerker bij Voka, en dat in verschillende functies, kiest Astrid De Clerck voor andere wegen. Ze gaat aan de slag bij HR-bedrijf Effectis en mag haar nieuw werkgever op de kaart helpen plaatsen in West-Vlaanderen. Officieel draagt ze de titel 'business manager'.

Het in Gent gevestigde Effectis bestaat dit jaar vijftien jaar en heeft zijn roots in West-Vlaanderen. Olivia Coudenys staat aan het roer van deze groeiende organisatie van zo’n 55 consultants die bedrijven moeten bijstaan in hun HR-beleid: van het uitstippelen en implementeren van een doordacht HR-beleid over het verwerken van de loonadministratie tot het opzetten van een employer branding strategie.

Typisch voor Effectis is dat het bijna uitsluitend werkt met dames en dat het staat voor een inhouse aanwezigheid bij bedrijven. Noem het dus maar outsourcing in hoofde van de bedrijven. Met inmiddels 15 jaar ervaring op de teller hielp Effectis al meer dan 400 bedrijven met hun HR-uitdagingen.

Voeling met de markt

Tot hiertoe was het bedrijf nog niet aanwezig in West-Vlaanderen. Astrid De Clerck moet daar nu verandering in brengen. Haar Voka-ervaring en haar uitgebreid netwerk moeten haar daar zeker bij helpen. Concreet wordt ze de vertrouwenspersoon voor klanten en de projectmedewerkers, en staat ze in voor het uitbouwen van het klantenportfolio in de regio.

"Het is echt een rollercoaster aan nieuwe ervaringen", zegt Astrid De Clerck.  "Dankzij mijn ervaring bij Voka West-Vlaanderen ken ik de West-Vlaamse ondernemers en weet ik wat hun behoeften zijn. Effectis heeft een prachtig klantenportfolio en bakken kennis in huis. Die portfolio uitbreiden, bestaande klanten tevreden houden en een sparringpartner zijn voor onze HR-experts zijn mijn prioriteiten. Verder ben ik verheugd te mogen meebouwen aan de verdere groei van Effectis, want groei is toch echt mijn passie.”