Nieuws West-Vlaanderen Aviko zorgt voor mega investering in Poperinge

Aviko zorgt voor mega investering in Poperinge

Aviko zorgt voor mega investering in Poperinge

POPERINGE – Nog even, in principe begin volgend jaar, en de Nederlandse groep Aviko opent de deuren van zijn reusachtige  frietfabriek in Poperinge. Nu al wordt er volop proef gedraaid. Eens op kruissnelheid zullen er 110 mensen een nieuwe job hebben gevonden. Aviko exporteert naar 110 landen wereldwijd. 

Het Nederlandse bedrijf maakt deel uit van Royal Cosun, een agro-industriële coöperatie en producent van producten en ingrediënten voor voeding, non-food toepassingen en de chemie met een jaaromzet van ruim 2 miljard euro.

Aviko is vertrouwd met West-Vlaanderen. In 2008 streek de groep hier neer middels de overname van het in Proven gevestigde Eurofreez. Aviko is een gigant in de frietproductie en bestempelt zichzelf als de vierde grootste wereldwijd. Op jaarbasis zal de nieuwe fabriek in Poperinge om en bij de 175.000 ton diepvriesfrieten aanmaken, lekkers dat bestemd is voor export naar de hele wereld.

Nieuwe landmark

Er wordt op de site van 8 hectare ook een opslagmagazijn van 40 meter gebouwd naast de fabriek, wat op de industriezone van Poperinge zal zorgen voor en nieuwe ‘landmark’. De diepvriestunnel (die 25 ton frieten er uur kan invriezen) wordt aangeleverd door het Ieperse familiebedrijf SKT.

Aviko wil zich in Poperinge ook profileren van zijn meest duurzame kant. Een warmtekrachtcentrale en meer dan 2.500 zonnepanelen moeten zorgen voor een autonome energieproductie. In totaal zullen er circa 150 mensen werken in de nieuwe site: 45 medewerkers die overkomen uit Proven en 110 nieuwkomers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.